Hur gör jag så du förstår?

Just nu handlar den här bloggen inte alls mycket om den kost jag en gång ätit och av anledningen att jag älskade och levde för den heter min blogg helt enkelt zandraslchf. Men skit i namnet, nu pratar vi viktiga grejer. Facket.
·
Jag dras med ett stort problem när det gäller den fackliga verksamheten, jag vet inte hur jag ska uttrycka mig så alla förstår vad jag menar. Helst av allt skulle jag vilja ha något hårt att slå i huvudet på folk, hårt. Och när dom sen piggnar till igen så inser dom att jag egentligen inte slog dom i den benämningen utan jag slog in lite kunskap helt enkelt. Okej, nu var jag lite ironisk. Men ungefär så känns det.
·
Jag har nog helt enkelt jättesvårt att förstå ett val att inte bli medlem i facket. Jag har svårt att förstå hur man inte kan stödja det facket varit med och byggt upp, det som gör att vi idag har det bra på arbetsmarknaden. Vi har ett kollektivavtal som är guld värt på arbetsmarknaden idag, ett avtal som reglerar hur vi ska agera på arbetsplatsen, som reglerar vilken lägsta lön vi ska ha (kom ihåg att vi alltid får ha det bättre men aldrig sämre än avtalet säger) och det reglerar semester, försäkringar, arbetstider osv osv. Den fackliga organisationen har tillsammans med arbetsgivarorganisationen eller arbetsgivaren skrivit ett avtal som gäller båda parter, ett avtal som både betyder stor trygghet för dig som anställd och för arbetsgivaren, ett avtal som betyder fredsplikt - vi får inte strejka under tiden ett avtal gäller och både vi arbetstagare och arbetsgivaren måste helt enkelt följa detta avtal.
·
Anledningen att vi ens har kunnat teckna ett kollektivavtal är för att vi har medlemmar i facket, medlemmar att förhandla för, medlemmar som varje månad betalar en avgift för att stödja detta! Vad tror ni händer om vi inte har några medlemmar i den fackliga organisationen? Vi har ombudsmän som förhandlar åt oss, vi betalar deras löner! Har dom ingen lön kan dom inte arbeta, har dom inget arbete har vi ingen ombudsman, har vi ingen ombudsman har vi ingen som kan förhandla fram detta åt oss och har vi ingen som förhandlar fram detta åt oss finns det inte.
·
Vad är det ni inte förstår, egentligen?
·
Medlemskapets värde är inte vad var och en får, det handlar om vad vi får tillsammans!
- som det står i boken jag citerade i ett tidigare inlägg.

Kommentarer
Postat av: Falk på natten

Ja det måste svida för er fackliga att tappa 13% medlemmar senaste tre åren.

Men det är enkelt, facket är förlegat och kommer övergå till enskilda juristpoler där arbetstagaren betalar en låg summa och får hjälp i den mån som behövs då det gäller. (fri från politiska och enskilda individers åsikter)

Som det ser ut i dag är det facket som vuxit till boven i arbetsmarknaden och agerar nu som utpressare mot arbetsGIVAREN.

Du är medlem i Sveko och har tydligen inte riktigt förstått vad just den organisationen gjort och i flera fall fortfarande gör.

Här, låt mig ge dig ett exempel: på hemsidan stod det "men även på lång sikt förändra hela samhället, bryta ner det kapitalistiska systemet och förverkliga en fri socialism."

Om du har någon insikt i hur ett sekulärt samhälle fungerar förstår du att detta är olagligt....expropriera/socialisera företag är förbjudet enligt svensk grundlag. (detta blev borttaget då vi påpekade det men du är medlem i en kommunistisk organisation) du kan även fråga banverket och relacoms anställda vad sveko gjort för dem.

Jag har tjänat över 100000 kr på att inte varit facklig ansluten, jag har även kunnat löneförhandlat min lön högre än de fackligt anslutna på egen hand medans de fackliga tittade illa på mig och ansåg att jag åker gratis på deras arbete, ni tror högt om er själva.

Om du vill kan jag ge dig mer anledningar till varför en facklig organisation i ett land som Sverige inte ligger i tiden och varför det har vuxit från ett nyttigt verktyg från Ådalen fram tills vad det är nu och varför det förstör mer än det bygger.

Jag antar att du inte kommer ändra dina åsikter om det fackliga men försök iaf att förstå att de som inte är medlemmar i facket inte åker gratis eller har mindre innanför pannbenet än vad ni har.

2010-02-23 @ 02:25:33
URL: http://www.sveko.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0