Maybe if you had a true point of view I would listen to you

Jag håller på med en ny blogg, den finns redan men är inte fixad. Jag skjuter på det några dagar till. Den nya bloggen är min blogg, mitt liv och mina åsikter. Det kommer bli bra. Men som sagt, det dröjer några dagar till..
·
Just nu händer allt och ingenting i mitt liv på samma gång. Jag är förvirrad och nervous men nyfiken på framtiden och dess innehåll. Har hur som helst massa bra tid planerad med mitt favoritfackförbund och dess medarbetare, jag kunde nog inte få det så mycket bättre! Jag trivs och gillar´t!
·
Nu ska jag ta en dusch, klä mig i myskläder å krypa ner i soffan och stanna där. ifall ni ville veta.
En annan dag ska jag skriva nåt smart igen, jag lovar. Jag har en idé i huvudet som ska ut i ord snart. Ni kommer gilla det så det är värt att vänta på.

Vad tvekar ni för?

·
Det handlar om ditt liv och din framtid. Var med och skapa den!
·
hittade även en annan film som ssu arvidsjaur gjort,
se den här

Jag måste dela med mig

Som ung får man ofta erfara att bli misstrodd, på ett sätt missunnad att vara på den plats man skulle vilja och förmodligen passa på. Från de allra flesta håll får man höra att det ÄR så viktigt med ungdomsengagemang men på väldigt få håll är det en möjlighet. Ofta handlar det förmodligen om att "dom som alltid suttit lika gärna kan sitta kvar - för dom kan det ju redan", men alla är vi nya i början, alla måste växa in i sitt uppdrag och alla kan göra det om möjligheten ges.
Idag på SEKO Mellannorrlands årsmöte blev jag invald i styrelsen som ordinarie ledamot,
det tycker jag är bra och jag tackar valberedningen och avdelningen för det förtroendet!

what doesn't kill you makes you stronger

Jag tror att det är en nödvändig och viktig del av livet att förändras. Genom att förändras kan man se saker på andra sätt än man tidigare gjort och det kan göra mer gott än ont. Livet är för kort för att gå runt och vara bitter och jag har släppt den delen av mig. Jag gillar läget och om någon annan inte gör det så respekterar jag det men gillar mitt eget läge, för det är det som måste spela roll när jag tänker på mig själv. Man måste någonstans släppa ner garden och tänka efter, fundera på vad man gör och varför, vart man vill att det ska leda och om det gör ont eller inte. Just nu gillar jag livet, den vändning det tagit och vad som komma skall. Jag har bra saker att se fram emot, jag har planer och drömmar. Det kan alltid saknas bitar i ett pussel, men man får lösa det på bästa möjliga sätt.
Livet ska inte handla om att överleva, det ska handla om att leva.
·
Jag sätter punkt där för att någon dag dyka upp någon annanstans.

När ingen anar vad som sker, när ingen vet

Jag tror det blir tyst från mig en stund här.
Det är tomt när ingen vet.

jag är aldrig nöjd med något, jag har alltid varit sån

Eftersom jag är tjej så får jag skriva ett sånt här inlägg, det är bara så det är. Oskriven regel, typ.

·

Just nu har jag en period när jag säger som Melissa Horn; "när jag ser mig själv i spegeln vänder jag mig om" och jag tycker inte om det. Jag har också varit medveten om att det varit påväg, jag har ju trots allt själv sett mina matvanor dom senaste månaderna, jag har kommit på mig själv med att sitta i soffan istället för att vara ute i friska luften och se lillsjön som jag tycker om, jag har - faktiskt - varit sjuk å därmed förstört detdär med träning som jag började komma in i och tycka om. Det har på ett sätt stört mig att jag inte har några batterier i min våg då jag faktiskt velat se hur illa det börjar bli.

Jag har nu kommit till en punkt i mitt liv då jag bestämt mig för att det är mer värt att köpa bra mat, börja med LCHF igen och prioritera bort batterierna till vågen. Bara att tänka den tanken får mig mer nöjd och kanske tittar jag lite extra i spegeln nästa gång jag passerar den.

·

Och nej, det handlar inte om att jag tycker att jag är tjock i den bemärkelsen, det handlar om välmående och självkänsla.



Everybody's changing and I don't feel the same

Jag tycker om att det börjar bli lite varmare ute, för det betyder att det snart är sommar. Har ni tänkt på att sommaren har så mycket mer att ge än vintern? Visst är det mysigt att gosa upp sig i soffan med en kopp varm o'boy, några ostmackor å bara vara, men på sommaren kan man istället lägga sig i gräset, lyssna på lite härlig musik och bara vara samtidigt som man känner sig så himla mycket mer lycklig än på vintern!
Jag ser fram emot den här sommaren mer än någonsin, precis som varje år. Och precis som varje år kommer den här sommaren säkert vara den bästa - igen!
Jag har levt på förra sommaren under den här vintern. Ni som varit med ett tag vet att jag och Jessica var ute på äventyr varje ledig stund vi hade, och ni vet också hur roligt vi hade och hur glada vi var!
Nästa vinter vill jag ha ännu en toppensommar att leva på!
·
Jag tror att det kan bli en toppensommar! Vintern har inte varit helt fyskam trots allt. Det har hänt ganska mycket, både bra och dåliga saker. Jag har träffat mycket folk, både bra och dåliga kontakter.
Så, vad ska nu denna sommar innehålla?
Jag ser fram emot härliga sommarnätter utomhus, jag ser fram emot roadtrips, ballerinaskor, pumps, klänningar, solglasögon, lyckliga regniga dagar, långa sköna promenader å mycket mycket mer som jag vet att sommaren kan ge!
·
På ett sätt känns det skönt att möta sommaren utan någon vid min sida, just för att jag älskar spontana händelser och jag ändå tycker att det handlar om respekt att anpassa sig lite. Jag vet att jag kan åka vart jag vill just NU om jag skulle känna för det, jag har ingen att informera om det och jag bestämmer själv vart jag åker och när jag kommer hem (och kan ändra det hundra gånger under tidens gång utan att behöva säga till). På ett annat sätt känns det tråkigt också eftersom jag vet hur lycklig jag är när det är sommar och det hade varit skönt att dela den känslan med någon. Den spralliga delen av mig kommer ju fram mer än någonsin när det är sommar och jag tycker om kärlek.
·
Men nu är det nu och jag har fortfarande ingen röst. Börjar bli måttligt less nu. Skulle "behöva" handla men hatar att verka otrevlig när jag inte säger hej till personen i kassan så vi får se hur det går.
Har också mailat lite med jobbet och ändrat om lite saker i kalendern som börjar se riktigt rolig ut nu, mycket på gång och jag gillar det! Dom är guld värda när dom hjälper till, ställer upp och fixar & trixar så jag kan göra det jag tycker är roligast - mina fackliga uppdrag!
·
Nu ska jag fortsätta göra ingenting. Börjar bli både tråkigt och ensamt här!

Äta bör man - annars dör man

Det är inte nåt jag tycker jättemycket om, det där med att ha mat i frysen. Jag tycker om att äta mat som man lagar när man ska äta det. Men ibland kan det vara bra att ha i frysen och därför tog jag mitt förnuft till fånga å lagade massa mat idag. 18 lådor för att vara exakt. Det blev korvstoganoff, köttgryta och köttfärssås med blomkål till och tacopaj. Nu ska jag lägga mig i soffan resten av kvällen.
Jag vill ha min röst tillbaka god damn it!!

Trying to make a move just to stay in the game

Idag har jag sett Luftslottet som sprängdes. Den var bra, den var bättre än förra. Jag funderar på att se Sommaren med Göran också idag, den här dagen går verkligen sakta! Helt galet. Och fortfarande har jag ingen röst.
·
Just nu handlar mycket i min blogg om mitt liv, jag byter lite tema på den ganska ofta som ni kanske märker. Jag har ett bra liv idag. Jag har ett jobb på heltid, en lön att räkna med varje månad. Jobbet i sig är inte det bästa jag skulle kunna tänka mig men att arbeta med ett stort gäng underbara människor väger upp det jag är där för att göra och jag gillar läget helt enkelt. Utöver jobbet har jag facket som tar mycket av min tid. Det är ett engagemang jag har, som jag är nyfiken på och som jag utvecklas inom och faktiskt trivs med! Jag får lära mig nya saker, se andra arbetsplatser, köra mycket bil ;) och hitta mina sätt att engagera andra. Förutom SEKO som jag engagerar mig i har jag också LO där jag sitter som ordförande i ungdomsgruppen som jag trivs med. Sen har jag en bra och fin familj som betyder hur mycket som helst för mig och jag har många vänner som också betyder hur mycket som helst för mig! Det kan tänkas räcka för en människa att hålla sig lycklig varje dag, men jag saknar ändå att någon är hemma när jag kommer hem, jag saknar att någon frågar hur min dag varit, jag saknar att någon frågar om vi ska ska åka bort över helgen å bara va, någon som vill mitt bästa och någon som kan få mitt hjärta att slå ett extra slag bara för att jag om möjligt är ännu lyckligare än jag någonsin varit!
Jag vet att jag kommer hitta kärleken en dag och jag är inte i behov av den så mycket att jag tänker leta efter den eller längta, jag bara saknar någon att dela mitt liv med och det som händer i det.
·
Jag har idag kikat på möjligheter att utforska en liten del av världen, jag ska dela med mig av vad det gäller men inte till er, detta är något jag ska göra med någon som behöver det lika mycket som mig. ♥
·
Du ville prata häromdagen
O helt plötsligt blev det tyst
Jag undrar vad som hände
Vi som skrattade nyss

Du trodde säkert att jag hoppas
På nått som aldrig ska bli av
Men jag har aldrig lyssnat när du lovat
Aldrig ställt några krav

V i d r i s h !

Alltså nu börjar det här bli vidrigt tycker jag. Det går ju förfan inte att prata! Jag glömmer dessutom bort det, skulle hälsa på byggpojkarna i trapphuset men fick skämmas när jag gick förbi dom och bara kollade på dom när dom hälsade. Jag skulle be han på affärn ta de på en hundring så jag fick lite cash men fick nöja mig med att nicka när han frågade om jag ville ha det på summan för när jag försökte prata kom det inte ett endaste litet pip. Sara skrattade åt mig när hon ringde för att uppdatera mig om hennes uppgift. Jag slog på en låt medans jag plockade bort lite från vardagsrumsbordet och kom på mig själv med att försöka sjunga till. Men nej. Om jag är tyst en stund tror jag att det ska gå över men god damn it det gör inte det!! Jag bara väser och det gör mig galen! Nu förstår jag hur K känt sig dom senaste veckorna här.
·
Jag gick på affärn själv iaf, det är ju inte mest syndast om mig i hela världen egentligen så när ingen var ledig nog att handla åt mig så gick jag själv. Nu har jag gjort varm oboy åt mig själv, bäddat ner mig själv i soffan och gjort två mackor åt mig själv, har man ingen annan som passar upp en när man är sjuk så får man göra det själv =) Tyvärr var det inte så gott när jag väl var klar fast jag längtat så efter varm oboy å mackor men jag har ju försökt iaf. Nu väntar jag på att det ska gå nån timme till så jag kan kolla på filmen sen. (som jag skrev om förut idag).
·
Förstår ni hur mycket jag lider av att inte kunna prata?? 

I just wanna live while I'm alive

previously in my life:

I fredags var jag trött, sliten och deppig. Somnade klockan 10 typ. I lördags satt jag hela morgonen och tänkte igenom mitt liv, mina minnen och sånt som varit. Jag tänkte också mycket på dethär med att bli vuxen. Vuxen kan man vara på så himla många olika sätt och jag tror att det är viktigt att hitta en balans i det man gör. Man kanske inte måste slå på stort och bli agda85 när man ändå håller på men man kanske inte heller ska ignorera att åren går.
Jag tror inte att man från en dag till en annan kan förändras på det sättet, men jag tror däremot att man kan börja tänka mer på vad som händer och sker, man kan börja ta beslut efter vad nästa steg kommer bli. Jag tror också att man inte ska fastna i gamla vanor, gamla känslor eller det som helt enkelt stjälper mer än det hjälper.
Jag skulle vilja påstå att det var "att ta mitt förnuft till fånga" när jag samma förmiddag skickade iväg en förfrågan om vinkväll med en gammal vän och att det var "att ta sitt förnuft till fånga" när hon tackade ja till erbjudandet.
·
Det om det, och det var ett härligt dygn jag hade med vin, öl, lite av en återträff med annat folk på plaza och ett dygn där ingenting spelade någon roll! Idag var det tänkt att vardagen skulle komma tilbaka men istället ligger jag nerbäddad i soffan - utan röst. Det är nackdelen med mitt jobb, jag är inte sjuk, inte ens lite hängig - men jag kan inte jobba utan min röst. Med ingen röst menar jag inte ens att den är liiite närvarande utan den är helt borta. Jag hoppas på att någon vänlig själ kommer hit med mjölk, oboy och grädde till mig idag. Varmt är bra.
·
Jag kan förhoppningsvis få lite gjort nu när jag måste vara hemma och tyst. Dumt bara att jag inte kommer åt jobbmailen hemifrån, kan hända jag har massor att göra i den nu när Ida åkt till Egypten. För jag är rastlös redan och tittar jag på skillnaden lördag-söndag-idag så blir det inte bättre och bättre med rösten.
·
Nu ska jag återgå till att göra ingenting. Ska iaf se luftslottet som sprängdes idag tänkte jag. Jag hoppas den är bra. Det är lite tidsfördriv iaf. Sen kan jag alltid se sommaren med göran igen, för den var rolig. Krya på mig!

Det här med ålder

Jag är 24 år. Det kan tänkas ungt, jag är ung, jag har hela livet framför mig. Men så tog jag ett beslut idag att jag faktiskt vill bli vuxen, jag har ignorerat att jag blir äldre och äldre. Det där med att bli vuxen och ansvarsfull (som jag iofs redan är på många plan) skrämmer mig inte längre.
Men så tänkte jag lite till på det och kom på att jag kan bli vuxen i morgon, för såg ni mig nu skulle ni inte tro att jag är vuxen, och ser ni mig ikväll kommer ni absolut inte säga att jag är vuxen.
Men som vuxen måste man också gilla livet, och det är det stadiet jag befinner mig i idag.
Det var bara det jag ville säga, tack för att ni lyssnade. Over and out.

Virrigt

Är det bara jag som får olika känslor ibland när jag hör, ser eller känner lukter av olika saker? Det finns tex ett schampoo som får mig att tänka på tiden jag hade på Norra Gröngatan, ett schampoo som får mig att tänka på festerna där, på E och på tiden med J.
Idag har jag lyssnat på en låt som får mig att tänka på andra tider. Tider av lycka! Ni vet den där känslan av att ha en riktigt äkta vän, på så himla många sätt!
Ungefär så som när jag hittade en vän i Kajsa, våran vänskap blev sådär riktigt gammaldags "väninnor-likt". Det kan jag sakna många dagar, men våra vägar skildes åt och livet har ju sin gång.
Och det är en sak att vägar skils, men det är en annan sak när man hamnar vid en vägbom trots att man faktiskt befinner sig på samma väg.
Ja många av er har redan förstått vid det här laget vad och vem det här handlar om. Ibland kommer man på sig själv med att sakna något man faktiskt inte trodde att man skulle sakna. Småsaker, detaljer som blir till en underbar helhet av den vänskap man en gång hade.
Det är ganska roligt att tänka på relationer till sina vänner, alla är olika. Man väljer att berätta vissa saker för bara vissa personer, en del vet så mycket om mig, andra vet knappt något. Jag släpper inte in vem som helst - även om man kan tro det ibland eftersom jag är en så öppen person. Det är mycket folk inte vet om mig innerst inne. Men så finns det några stjärnor som vet precis allt.
Vad snurrigt det blev. Nu ska jag ut på ett ärende, sen ska jag fixa lite.

I just wanna be - happy!

And guess what? Jag ÄR lycklig!
·
Idag har jag lärt mig så mycket nytt att det är skönare än någonsin att det är helg och jag får lugn och ro. Läst om det ena som lett in på det andra som fått mig att undra över det tredje, å sen har det fortsatt så.
Bestämde mig för att stänga ner datorn, krypa upp i soffan och ta helg när jag snubblade in på en mapp i min dator som heter "Fackligt". Där kollade jag igenom det jag skrivit om LUKen och kom på att jag skulle göra en dagordning till nästa möte. Så nu är den klar, nu har jag det här med ungdomsutbildningen kvar. Borde nog boka möte med M igen, det här börjar röra till det i mitt huvud. Jag har en idé men frågan är om jag ska ha idéerna eller vad jag ska bidra med.. haha. Mitt dokument är påbörjat, "zandras bra idéer" heter det. Jag hoppas dom är bra eller att det finns andra bra idéer! Kanske får M ta ner mig på jorden igen efter jag har visat honom.
Och jag måste läsa den gula boken tills jag förstår den.
Jag är snart gift med SEKO och LO, jag ber om ursäkt att ingen av er kommer få delta på mitt bröllop men det kommer nog bli ganska spontant och jag är inte säker på att jag själv kommer förstå när det händer förrän det är klart.
Valrörelsen har startat också, idag träffade jag posten och presenterade för första gången den fackliga-politiska kommitténs bildspel. Det gick hur bra som helst! Jag var nöjd, K var nöjd (och stolt över mig! känn på den, ni!) och allt var frid och fröjd. Jag ser fram emot detta arbete framöver och är mer pepp än någonsin!
Jag vet att ni tycker jag är intressant, alla av er kanske inte vet om det än bara. Jag delar hellre med mig av detta än kör med en "dagens-outfit-bild". Vill ni veta vad jag har på mig får ni fråga eller träffa mig. (och ja, andy - under är jag alltid naken..)
·
Ja jäklar vad jag är aktiv, var det du också vetja!

Mardrömsdagen

Fyfan vilken dag det varit, helt sjukt!! Klev upp 5, var på jobbet 6, mådde illa precis hela dan, kunde knappt äta nån lunch, började känna av halsen, värk i ena örat, rethostan och kände mig kallsvettig konstant. Men jag stod ut hela dan, bortsett från att jag var så snurrig dom sista samtalen att jag hörde helt fel oavsett vad kunderna sa.
Kom hem, slocknade i soffan och sen har jag legat här. Lugnt, varmt och skönt.
·
Idag är vi två tjuriga tjejer som nog släppt ner garden lite och det känns skönt på ett sätt. Det om det.
·
I morgon bitti ska jag träffa Kjell klockan 8 för att förbereda årsmöte som börjar en timme senare. Det kommer bli spännande och jag ser fram emot det. Sen har jag eftermiddagen på jobbet och sen går jag på HELG! Ingen är lyckligare än mig och jag kommer inte gå utanför dörrn på hela helgen. Skulle haft säsong 4 på desperate så hade jag haft att göra men jag kan be söta lillasyster komma hit med några filmer kanske..
·
Ut och flytta bilen från gatan. Var påväg bort på eftermiddagen men lyckades ju som sagt slockna i soffan. Sen bäddar jag ner mig i sängen, läser den gula boken för att påbörja att "ha läst den tills jag förstår den" och sen släcks det tidigt på 37an. En dag kvar. Mardrömsdagen är över.

Another day in paradise?

Först tänkte jag skriva precis vad som snurrar i mitt huvud just nu, för först var jag på det humöret. Men sen ångrade jag mig och kom på att dom som behöver veta redan vet. Så jag låter bli. För allas skull.
·
Var på valupptakt idag i bispgården. Får väl erkänna att jag var lite skeptisk till mitt deltagande till en början men nu efteråt kan jag bara tycka att det var en kanondag! Vi var över 100 pers där och jag träffade jättemånga som kan vara bra att veta vilka dom är. Ibrahim Baylan, Hans Tilly och Lennart Axelsson var bland annat där och pratade. Anna, Emil och Malin var bland andra ett bra sällskap och jag träffade hela fackliga politiska kommittén som jag ingår i, det var en bra dag!
·
Nu har jag börjat planera över nästa förbundsgemensamma LUK-möte, klurat lite på det här med ungdomsutbildning inom vårt egna förbund och haft lite ångest över att jag inte ännu läst igenom den gula boken tills jag förstår den.
·
Jag ska nu fundera på om jag ska kolla på Greys innan jag somnar. Inatt ska jag upp klockan 5 och börja jobba klockan 6. Det känns inte lockande alls. Men hicka är ingen sjukdom va? ;) För det är det enda jag lider av just nu (bortsett från trötthet och minnesförluster).
·
Nu fick ni massa annan information
istället för det jag kunde berättat för er men inte ville. :)

Läs om, läs rätt?

Jag är asbra på att läsa fel, för nån vecka sen läste jag i ÖP;
Posten säger upp alla anställda.
WHAAAAAT? -var min första tanke! Fast när jag läste igen stod det inte alla.
·
På Peters facebook läste jag igår;
Att äta med en kvinna är som att läsa en tidning i full storm
Jag fattade inte alls grejen, men det stod träta - inte äta
·
Per Hansson som skriver på ÖP hade skrivit
De slängde olägenheter efter oss
Undrar vad dom slängde tänkte jag och läste sen lägenheter
·
Och det här är bara småsaker mot vad jag ibland kan få för mig att det står där jag läser.
Ibland kan det bli konstigt.
·
Sen händer det när någon skriver saker till mig, typ puppantror jag att det är fel
men då kan det lika gärna vara precis som det står.

Eller va?

Det börjar röras om lite i grytan och jag gillar det. Igår var jag på konferens i bräcke, i morgon ska jag till Bispgården.. Fredagens uppdrag är ännu både lite osäkert och lite fluffigt i huvudet,
kan man säga.
·
Dom senaste dagarna har jag börjat känna mig som mig själv igen och gissa om det är härligt? Den där Zandra som inte bryr sig mer än jag måste om saker som tar mer energi än vad det ger lycka! Jag har saknat den del av mig som inte bara gillar läget utan gör något åt det som inte riktigt passar.
Det hände någonting någongång i början på vintern, något som jag inte riktigt var beredd på men som ändå hände. Det är det där dom säger "när man minst anar det", och där fanns han plötsligt. Dessvärre förstod jag redan där och då att det inte var nån vidare bra idé men vad bryr sig väl känslor om sånt?
Problemet var nog att det var the kind of person som jag redan kände igen från en tidigare människa jag stått väldigt väldigt nära och nu alldeles nyss, för bara en månad sen ungefär fick jag det bekräftat att det handlar om samma personlighetsproblem, eller vad man ska kalla det för. Och jag är bättre än så, trots att min självkänsla inte är bra så är jag bättre än så. Och jag förtjänar att må bättre än så och att ha det bättre än så.
·
Så: Jag avstår. Känner samma känsla - men avstår. För den Zandra jag känner är bättre än så och eftersom hon är påväg tillbaka så föredrar jag henne framför illamående.
·
Nu ska jag gå ut i trapphuset, heja på byggjobbarna (eller vad dom är) och gå vidare till bilen för att åka till jobbet. När jag kommer hem är det sovdags och i morgon bitti möter jag Emil klockan åtta för att åka till bispen som Anna skulle sagt. Jag gillar't och jag klättrar högre upp än jag någonsin vågat förut.

RSS 2.0