Herre gud, vad gör du, vad är det för tråkig min?

Ja på mitt bröllop ska jag vara lycklig istället för att springa runt och gnälla på dom som serverar.


Innan klockan slagit två idag hade jag hunnit träffa båda mina systrar, andré och mamma och besökt André (och även varit den första förutom han som låg i hans nya säng, haha!) IXO två gånger, Barnens hus, Triconor, Coop, Jysk och Överskottsbolaget. Effektivt. Sen har jag jobbat nio timmar och trettiofem minuter.

Nu ska jag sova och börja jobba igen klockan nio.

I dream my days away, but that’s okay

Har ni hört mig säga att jag vill flytta någongång?
 Well, nu kanske jag finally ska det!

Ja inte så långt, bara tre hus bort om det skulle bli så, men kan ni tänka er hur bra det skulle bli? Hur lycklig jag skulle vara och förstår ni att det kan innebära att jag lever lycklig i resten av mina dagar?

Till på köpet har jag de absolut bästa föräldrarna någon någonsin skulle kunna ha!! Utan dom skulle jag inte klara det om jag väljer att flytta. Jag skulle inte klara av att plugga och jag skulle förmodligen inte må så bra över att ta beslut som jag gör just nu. Jag är en superkvinna, allt ska alltid fungera och gör det inte det förstår jag aldrig varför. Men min mamma och pappa hjälper mig att förstå, hitta lösningar och se till så jag kan göra det jag vill (nästan alltid). Ni är dom bästa!! TACK för allt ni gör!


Jag skulle kolla på film ikväll men hamnade på eastern med Jessica 21.30 för en sen middag för två. Buffé och prat om allt och inget som vanligt. Det har varit en bra kväll, mina kvällar är bra jämt nu men på olika sätt. Nu ska jag däremot se film. Sen ska jag sova. När det nu blir.

Haha jag fick en rolig historia från älskade underbara vännen jag har. Jag måste dela med mig av den:

Jonte sitter vid köksbordet och läser tidningen när hans fru dänger en kastrull i huvudet på honom.
- Aj, varför gör du så?
- Jag hittade en lapp i din ficka igår med namnet Jennifer på.
- Men snälla, jag var på travet igår, hästen jag spelade på hette Jennifer.
Frun ber om ursäkt.
Två veckor senare får Jonte en stekpanna i huvudet.
- Men vad fan har jag gjort nu?
- Hästjäveln ringde igår!


 


You can't break a broken heart

Idag tänkte jag på en grej när jag var som mest less på jobbet. Det ringer minst 50 pers varje dag och söker en restaurang, oftast lyckas det vara precis när jag är hungrig och då blir jag sur och tycker att dom borde få lite dåligt samvete. Sen sitter jag där å jobbar å jobbar å jobbar å jobbar utan nån semester i sikte medans jag får koppla sjukt många till ving, resia, fritidsresor osv osv osv hela dagarna, jag får höra folk diskutera vilken ort dom ska leta hotell för att dom är ute å åker på vägarna medans jag åker mellan jobbet och hemma och aldrig behöver fundera på var jag ska övernatta och ingen får det minsta dåligt samvete för att jag sitter där och dom lever livet.

Iofs tänker väl inte jag heller när jag går in i en affär å handlar kläder för osmart mycket pengar att det på något sätt är synd om kassörskan som inte handlade dom kläder jag just handlat. Men ja, förstår ni vad jag menar?


Det har varit en rätt lång och seg dag idag igen. Kroppen vill inte hänga med och jag har nog varit nära att somna femtielva gånger. Jag har vinkat hejdå till Herr F som inte längre kommer vara en arbetande karl hos oss vilket i sin tur innebär att han inte längre kommer vara en vän till mig eftersom han inte kan uppföra sig som en vuxen karl.

Nu ska nog jag och Jessica snart åka å äta middag någonstans, lagom middagstid nu va? Sen blir det soffläge resten av kvällen och i morgon sover jag tills jag vaknar. (ja det lär ju ändå inte bli nån vidare sovmorgon men ändå)

I morgon får jag återigen se ett par gifta sig. Eller ja, dom är ju redan gift när dom kommer till oss, men jag får se en fin klänning, lyckliga par och mammor som inte kan låta bli att gråta när dom ska tala. Jag börjar bli van, det berör mig inget vidare längre. Betyder det att jag inte kommer tycka att det är så speciellt att gifta mig sen?

Middag var det. Jag har även hittat en låt jag tycker om.


But you don't really care for music, do you?

Jahopp, då var det en ny regnig dag och ni som läst tidigare inlägg i min blogg vet att jag ännu inte köpt något paraply. Bra tänkt, igen.

Igår var det en jättetrevlig kväll, jag och E satt här och pratade massa, såg en fin kärleksfilm å pratade massa mer. Han åkte runt halv två och jag somnade nån halvtimme efter det. Nästa gång väljer han film men jag är helt säker på att det blir mer kärleksfilmer!


MEN!!


Idag är det en STOR dag ska ni veta!! Idag firar jag och mitt körkort nämligen ett helt år!! I ett år har vi varit trogna vänner och gjort många äventyr tillsammans. Idag för ett år sen ringde Johnny och sa att jag skulle få Memphis (min första underbara bil som jag fick, men som senare fått lämna plats åt Fanny på parkeringen), för ett år sen var jag bitter på karln som satte sig i bilen bredvid mig och lådsades som att inget hänt fast han hatat mig sist vi sågs (okej så illa kanske det inte var men han kuggade mig) och för ett år sen var jag sjukt lycklig och körde runt i mammas och pappas gamla vita volvo hit och dit och fram och tillbaka. Ja jäklar vilken härlig dag det var!
Stort grattis till mig skulle jag vilja påstå!




Nu ska jag göra mig klar för dagens arbetspass. Igår var det en vecka tills jag börjar skolan, jaho!
Det känns som livet blir ljusare när världen blir mörkare.

(Men vem är du som tyckte att du förstörde min dag igår? Jag tror inte du förstörde nåt för då skulle jag veta vem du var.)

Tjipp, vi hörs.

You can't be me, I'm a rockstar

Öppnade ögonen i morse, efter en bra kväll med först mat hos mamma och sen massa surr med säris igår. Kollade på klockan, den var sju minuter över. Tänkte att jag kunde ligga kvar en liiiiten stund till eftersom jag inte behövde åka förrän halv. Blundade lite till, funderade, nåt stämde inte, kollade på klockan igen, den var nu nio minuter över men den var nio minuter över fel timme!! Den var nio minuter efter det att min arbetstid hade börjat!!!! God damn it vad förbannad jag  blev!! Jag vill vill vill inte försova mig!!
Upp fort som fan, ringde Petter, stressade som fan och åkte ner på jobbet så jag var på jobbet  två minuter över halv åtta. Sen har jag fått skäll femtielva gånger idag för att vi på vårat företag är snälla och skickar en hälsning till våra kunder. Det passar väl inte alla helt enkelt. Missade en rast för att en dam var tvungen att ringa in för att få hjälp med att lösa massa ordgrejs, var massa bokstäver som man skulle byta plats på så skulle ordet bli ett land. Ja men hej, en kvart ägnade jag åt denna dam. Hon fuskar, som Sophie sa, dålig stil.
Kom hem, mamma ringde och påminde om en parkerings-jävla-böter som jag fått men glömt betala, oh happy day!
Ja okej jag fattar att det där inte låter som jag haft en sjukt dålig dag men alla dagar som börjar med en försovning blir rätt värdelös.
Nu har dagen börjat lugna ner sig, jag har krupit upp i soffan, tänt lite ljus, försökt mig på att dricka tranbärsjuice (det ser verkligen godare ut än vad det är) och tagit fram lite choklad och bara andats lite.
Om nån timme kommer mitt kvällssällskap å då är det film som står på schemat. Jag fick välja, det ska karln få lida för så jag har lånat en kärleksfilm av Jessica. Ibland är jag rätt elak och jag lär ju få igen nästa gång vi ska se film.

Förra veckan var det fullsmockat med äventyr tillsammans med säris, i morgon är det fredag och den här veckan har inte innehållit ett enda äventyr so far. Galet, det kryper i kroppen på mig. Jag vill ha äventyr.
MEN!!! Vi har planerat ett äventyr idag i alla fall, det är alltid nåt. 10 oktober åker vi båt! Ingen stor kryssning, bara en liten och ett par timmar. Men det är i stockholm, det är en båt och det är ständut, hur fel kan det bli? Bokning sker inom ett par dagar och sen är det planering. Var bo? Hur åka? Vad dricka? Vilka skor? (om man heter Jessica) osv osv. Bra skit. Jag behöver planer, något att se fram emot och jag behöver äventyr med den bästa särisen i hela världen!

Ja nej nu ska jag fortsätta ta det lugnt innan sällskapet kommer.

Där ute finns en värld av långa nätter

Ja tack gode gud att det finns hela tjugofyra timmar på ett dygn. Det gäller att använda dom effektivt om man ska hinna med allt man vill och ska göra, Jag åkte hemifrån 7.30 i morse och har nästan nyss kommit hem. Då har jag hunnit både jobba, jobba en gång till och tagit en sen kvällsfika med Jessica.

Mycket i mitt liv kretsar kring jobb just nu men lyckligtvis händer det fler spännande saker än så. Jag äventyrar, umgås med älskade särisen, väntar barnkalas på lördag då prinsen fyller ett, ska ha filmkväll på torsdag med trevligt sällskap och sitter just nu med en Halens-katalog och funderar på vad jag ska unna mig för allt jag sliter med just nu.

Hösten är här, den deppigaste tiden på året, men jag tror jag vägrar höstdeppa iår, det är för mycket som är för bra för det just nu.

Hit me hard?

Jag får be om ursäkt för den otroligt fula bilden men jag måste bara visa hur jag lyckas se ut efter varje jävla galet äventyr! Det är sjukt att jag ser misshandlad ut jämt, tur att vädret är över för bara ben för det här året.


Nu ska jag nog snart sova.

Vi vill alltid ge oss, vi har aldrig efterfest

Ja rubriken på förra inlägget blev inte helt korrekt. Den här blev bättre. Vi planerade efterfest igår, men vi somnade i bilen påvägen hem från en galen festivalkväll och efterfesten blev inställd. Men tack Jessica och Emil för en galen dag och kväll!  Tack även till alla dom andra vad dom nu hette som gjorde våran kväll till vad den blev! ÄVEN att jag dansade styrdans igår, hur ofta händer det förutom aldrig? Vi hoppade hoppborg, drack vin till frukost, vin och grogg till lunch, cider till middag och massa öl å grejer där emellan. Det är äventyr när det är som bäst! Här hittar ni all information om vår festivaldag!

Idag har det varit segt. Vaknade 8 och var galet bakis. Vi har kollat på nästan tre filmer, druckit vidriga mängder cola och sagt "ja fy fan" fler gånger än ni kan räkna till.

Men det var värt det, allt var värt det!

Nu väntar en arbetsvecka och sen börjar jag skolan. Men superkvinna som jag är ska jag ju även fortsätta jobba.
Men först, dusch. Sen sova.

Vi vill aldrig ge oss, vi har alltid efterfest!

En dag till har passerat, det regnar i det verkliga livet men i mitt liv skiner solen fortfarande varje dag. I morgon blir det stora äventyr! Emil kommer och hämtar mig och Jessica 11.02 (sa han) och innan det ska vi äta en god vinfrukost (varma mackor och vin) och sen är det festival som gäller hela dagen och kvällen! Och ja, mamma, vi ska ta det lugnt och vara rädda om oss, jag lovar! Stort tack till Emil även som ska vara nykter och köra mig och Jessica. Det är inget lätt uppdrag han tagit på sig (vilket han nog inte riktigt vet) men vi är tacksamma!
Påvägen till festivalen har vi en del skyltar vi ska ta kort på, ni har väl sett att vi har en helt ny blogg? Ni hittar särisarnas äventyr här! Följ med på vår resa, våra spontana äventyr och våra underbara dagar!!

Det är även bara en vecka kvar till jag börjar skolan igen. Inte nu på måndag men nästa!! Malin, kom du in?

Vet inte om jag har så mycket mer att säga just idag.


mitt i ett äventyr

nu är jag hemma efter dagens äventyr. mitt internet funkar inte men vill ni läsa om det tror jag jessica skrivit om det. kolla hennes blogg :) dags att sova, work i morgon.. tack älskade fina säris för ännu ett underbart äventyr!

Det regnade idag - och jag tackar dig för det

Fast egentligen vill jag inte tacka någon jävel för att det regnar. Jag har tänkt flera hundra gånger i sommar att jag ska köpa ett paraply, men sen har solen tittat fram och vem fan behöver paraply när solen skiner? Inte jag i alla fall så jag har inte köpt nåt ännu. Detta resulterar i att varje morgon när det ser ut som det gör idag är jag alldeles genomblöt när jag kommer till jobbet, ÄVEN fast jag bara går hemifrån, till bilen och sen från bilen och in på jobbet. Igår funderade jag på om det går att byta parkering, få en lite närmare. Men så kom jag på att jag ändå står ungefär 70m från min port, och även om det GÅR att komma närmare kunde jag nog inte hitta på nån bra anledning till att byta som jag ville tala om för öbo, så jag skiter i det, blir lite blötare och fortsätter fundera på att köpa ett paraply.

Jag tror bestämt jag ska äta frukost när jag ändå är uppe så tidigt idag. Vaknade runt 5 av att Fredrik skickade sms att han åker tillbaka till sandland (afganistan) nu. (då) Lyckades somna om men vaknade ändå 23 minuter innan jag ställt klockan, lika bra att kliva upp då. Sen ska jag jobba å efter jobbet ska jag åka till stallet och fota syster. Det kan bli spännande, jag lämnar inga garantier för att det ens kommer bli några bilder men skam den som ger sig. Jag tar med mig min stora fina väska, alla bra saker jag har och hoppas på det bästa.

I morgon är jag ledig också, hör och häpna. Jag ska äta lunch med Lena, försöka komma ihåg att tvätta lite, städa lite och förhoppningsvis tar oss jag och säris iväg på en liten fotorunda också.


Ibland känns livet bara så bra!

hälsning till mamma :)

Tina har skrivit blogg!! :)



För nu ska vi ut på äventyr!




 
 
 


Nu ska jag och min kamera ut på nya äventyr. I en termin ska vi tillsammans läsa digital fotografering här i stan.
Här kan ni läsa mer om vad vi ska ha för oss
Vi kommer ha så roligt! Jag är så glad!

Gudmor har talat


Mannen i mitt liv
Snart ett helt år gammal liten pojke
Moster favorit!
(här tillsammans med sin mamma)

Picture baby!

Kommer ni ihåg att jag sa att jag hade jobbat å fotat solnedgång? Kommer ni också ihåg att ni skulle få se bild?

i like it.

Tog en bild uppe från tornet å ner mot cafét också, blev inte helt bra skärpa men jag gillar den ändå


Bara för att det börjar bli mörkt ute måste jag även lägga ut en bild på det bästa jag vet


Alla bilder är helt oredigerade bortsett från att jag skrivit dit mitt namn. Inte likt mig att inte leka lite i photoshop men jag måste vänja mig vid att ibland låta bli.

Jag kan förstå två våta kinder

Jag har läst aftonbladet idag, klickat mig runt bland massa krönikor som alltid när jag har tråkigt och det ringer lite. Såg att kvinnor gråter 16 månader av sina liv, vilket inte är helt otänkbart när jag funderar lite på mig själv och mitt liv.
Det första levnadsåret gråter en liten flicka i snitt tre timmar om dagen, tonårstjejer gråter två timmar och femton minuter i veckan. Det blir fan mycket tid redan och då har livet knappt börjat..
Sen finns det kartlagt 5 vanliga anledningar i olika åldrar där jag tyckte det var ganska intressant.

Ålder 0-1 år
1. Hunger
2. Trötthet
3. Enda sättet att kommunicera
4. Behöver blöjbyte
5. Känner sig sjuk

Ålder 19-25 år
1. En gråtmild film
2. Blivit dumpad
3. Förlorat någon närstående
4. Beslutsångest kring ett långt förhållande
5. Ska ha barn

Om jag tänker mig själv, som borde va i den nedre där så känns det inte som det stämmer.
Jag är mer lik den första kategorin. Jag kan gråta av trötthet (JA), av hunger (JA), av att jag känner mig sjuk(JA), ibland gråter jag av att jag är arg, det blir lite som det enda sättet att kommunicera(JA). Blöjorna skiljer mig från barnen, och som krönikan beskrev, vi kvinnor byter det vi har istället när det passar, innan det "gått för långt".
Sen kan ju lite av alla åldersgrupper stämma in såklart, så jag är inte alls förvånad att vi faktiskt gråter ett år och fyra månader av våra liv.

här är länk till själva artikeln
och här är krönikan

och ja, jag är tjej, jag gråter och jag har dåliga dagar minst lika ofta som andra
jada jada.

If only you could see what i see


I'm still here. Orkar inte skriva så mycket bara. Ska snart på jobbet, första dagen av nio i rad. Förkylningen sitter som sten och jag är less redan. Med lite tur kan jag få tre bra besked inom ett par dagar nu som kan förändra min framtid lite. Jag håller tummarna.

Frukost och sen jobbet. Ja.



oh boy, vilket vackert väder

han: ja han ska bo i örebro och ha det här mobilnumret *läser upp*
jag: nej det går till XX (kvinna) i göteborg
han: jaha, men har du inget hemnummer till han i örebro?
jag: vad heter han då?
han: jag vet inte men han ska ha det där numret som jag gav dig

snyggt jobbat!

Det blev en 13-timmars arbetsdag idag. Jag har gjort paninis, våfflor och glass tills jag inte ens visste vad RH stod för på lapparna eller vilken lapp jag var klar med eller hade kvar. Men roligt har jag haft, och roligt hade jag när jag "plågade" stackars lilla Rikard med Ständut påvägen hem. Får se hur hans morgonhumör klarar samma musik påväg till jobbet i morgon bitti.

Femte September.
Full på en båt.
Zandra & Sandra.
Karlar?
Det kan bara bli guld!


My baby, he’s all that



'Cause I'm alright - Yeah, yeah
And I don't mind -Yeah, yeah
Baby you're no longer creepin' in my head
Said I'm okay - Yeah, yeah
I'm on my way - Yeah, yeah
Had the sun for me to face that perfect day


Jag tog en sväng med springskorna idag. Kunde inte låta bli. Har haft en rätt dålig dag på jobbet och varit sur och grinig och förstår ni hur jobbigt det är att sitta å ha en dålig dag men ändå vara supertrevlig mot typ 450 pers om dan? Tänkte jag skulle ta en promenad bara men när musiken börjar pumpa är det omöjligt att gå.

Resten av kvällen blir lugn. Blev sent igår då jag, Jessica, Emil och Micke kollade på film och lyssnade på ständut och pratade tills klockan närmade sig midnatt. Sen vaknade jag till vid halv 3 av att det var nån som var på lyset som började skicka meddelanden så blev jag vaken en stund då också.

Idag bjöd Jessica på middag, Micke kom också förbi å käkade. Det var trevligt. Tänka sig att det fanns trevliga sundsvallsbor också, inte bara idioter :)

Nu blir det duschen, sen soffan.

Don't try to talk me into it again

Trots att det inte riktigt känns som febern har släppt har det varit en skön dag på många sätt idag. Jag har orkat ta mig ur sängen och orkat åka å äta lunch med säris. Mat är bra. Har också kommit fram till att i morgon ska jag försöka bli överens med kosten igen, och nu är det stenhårt!! Jag vill ju och jag vet att jag kan. Vad är då mitt problem?

Ska åka å handla senare, fylla upp med bra saker i frys och kyl. I'm back!!

I morgon är det jobbet som gäller, sen är det jobb fram till nästa helg då jag har nästa lediga dag att andas på.

I feel good!!

Men fortfarande är det något som saknas

in ten minutes i'll be late for the door

För er som inte orkar läsa om mitt liv och mina känslor - tack för besöket och välkommen åter.



Jag har det bra nu för tiden. Massa underbara vänner omkring mig, människor som länge funnits i mitt liv eller människor som tillkommer. Jag träffar vänner jag inte träffat på länge, jag gör spontana grejer som jag mår bra av. Självklart kommer konstiga känslor krypande ibland, känslan av ensamhet. Ja vet att jag inte är ensam, men vissa gånger kan det kännas så. Det är väl en övergående period kan jag hoppas. Men jag är grymt tacksam över att jag har så mycket bra vänner i mitt liv!

Vad kan slå ett sms där det står att  jag är bra, att ja ska krya på mig nu när jag är sjuk, eller bara en nattlig konversation om allt och ingenting? Vad kan slå att jag, säris och Fanny beger oss ut på galna nattliga turer med kameran, bra musik och massa skratt? Just nu känns det inte som något slår det jag har, den glädje jag oftast känner och de äventyr som kommer med jämna mellanrum.

Självklart är det också tomt, jag hade inte bott själv på 2,5 år när jag tvingades lära mig hur man gör. Det fanns alltid någon hemma att berätta saker för efter en dag fylld med sorg eller gädje och det var alltid någon som sov vid min sida. Men på de tre månader som gått har jag lärt mig en hel del om mig själv, jag har gjort saker jag innan aldrig skulle haft en tanke på och jag har, i alla fall de flesta dagar, vaknat med glädje inför dagens äventyr. Jag har sett platser jag aldrig förut besökt trots att det lgger så nära, jag har fått tillbaka vänner som jag tyckt så mycket om och jag har blivit den spralliga glada Zandra som ingen sett till på ett tag.

Det är blandade känslor, men de flesta dagar mår jag bra av det som hänt och jag är säker på att det finns en bra anledning bakom varje detalj som händer. Klart jag saknar den underbara extrasläkt jag hade, och jag saknar Johan också vissa dagar, men livets gång går inte alltid som man tänkt och som man vill och ur det här går jag i alla fall hel och rakryggad.

Tankar inför framtiden stör mig. Jag skulle såå gärna vilja läsa bildjournalistik. Men jag vill inte flytta. Sundsvall är 18 mil bort och en helt vanlig äventyrsdag känns det så nära, men när det handlar om att flytta så känns det plötsligt som jag kommer hamna på andra sidan jorden. Jag trivs här, jag trivs med att vara hemma i min lilla lägenhet. Jag har allt jag just nu behöver här. Vad händer med mig om jag flyttar? Men å andra sidan  - vad händer om jag inte flyttar?

Ja för er som känner mig kommer det inte som någon chock att jag analyserar lite för mycket när jag är sjuk. För er andra - gilla läget.

Nu ska jag äta frukost, bädda ner mig i soffan och hoppas att jag snart mår bättre. Feber, frossa och huvudvärk är ingen jättebra kombination. Jag vill inte vara sjuk, jag vill jobba!!
(ja tro det eller ej, men det vill jag!)


Have you seen the world?
What would you say, if i said that you could?

För om du hör nån på stan som går och kurrar

10 timmar och 30 minuters arbete. Onda hälar, glatt humör!! Jag skulle kunna jobba såhär varje dag!!!
Fotade lite solnedgång å annat fint idag som ni ska få se men inte idag.

Nu ska jag åka å hämta Jessica.


Idag är jag bra

Dom ska få se vem dom roar sig med

Spännande dag, jobb först, sen glass-choklad-och-cola-leverans till 47an, sen lite mat på donken och sen raggarrunda med Fanny. Hämtade upp två fulla Mick:ar (om man nu kan säga så) och åkte på lite guidad rundtur. Har just kommit hem och tänkte nog snart sussa lite.

I morgon är det jobb igen - det jobbet jag tycker om, ser fram emot och mår bra av!! Det blir guld! Sen på söndag är det roadtrip! Jag, säris, Henke och ev en Micke åt det ena hållet. We'll se, det är mig eller räven. Skulle vara surt att bli dissad för ett djur, men man vet ju aldrig... :)

Stort tack till Jessica som förgyller mitt lv!
Bättre säris får man leta efter!
bild tagen från jessicas blogg.


NATTI

Men ibland är det svårt att va stark, inte följa sitt hjärta

RSS 2.0