Saker man kan göra för att överleva 5 dagar

Jahopp, i morgon åker min Jessica till den stora staden. Jag blir hemma. Vidare åker min Johan till fjällen på fredag. Även där blir jag hemma. Så nu har jag tagit på mig ett uppdrag att hålla er där ute uppdaterade vad Jessica pysslar med under sin vistelse dels på en stor båt nånstans mellan sverige och finland och dels i den stora staden med 8 som riktnummer. (Ja 08 men arbetsskadan säger 8) Så håll koll, jag uppdaterar er med diverse smaskigheter under de kommande fem dagarna. Men tro inte på allt jag skriver, jag kanske tar i så jag kräks vissa dagar bara för att... Haha!

Hur som helst så kommer jag sakna min vän, hon är den positiva energin jag behöver! Som tur är kommer hon hem igen, och jag kommer ha det ganska bra ändå.

Jag ska sitta här hemma i min lilla vrå kallad nya kontoret och pyssla. Har jag tur lämnar kärleken kameran hemma när han beger sig till fjälls, då kan jag fota och pyssla. Annars får jag pyssla med de bilder jag har helt enkelt.

Nu ska jag sova, så jag inte försover mig i morgon igen. Dumma dumma mig som gjorde det i morse.
Sökte en ny tjänst på jobbet idag, jag lär inte få den, men det ska bli kul att se hur många olika ansökningar jag måste skicka för att få något nytt att bita i! Hade varit roligt att ha den, det lät som ett roligt jobb.

Ska även hänga lite med Nettan i morgon, länge sen sist.




Foto: Jag

Ja jag säger då det

Vad gör jag vaken nu? Jag ska snart kliva upp för att jobba.
Men ni som undrar vad jag gör vaken nu och vad jag kommer göra de kommande dagarna har jag börjat kolla på en kurs i photoshop med huuuuur många filmer som helst! Så jag kommer sitta på mitt nya kontor och studera!
Dessutom, för er som undrar hur mitt nya kontor ser ut så kommer bild om ett par dagar när jag kan städa rent runtom mig, just nu hänger ett ton tvätt på tork här runtom mig. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt från början då jag tänkte koppla in en stationär dator här hemma, för den verkar inte fungera, men tillsammans med Ante löste vi det på allra bästa sätt, vi har kopplat min dator till en stoooor skärm!! :) Helt perfekt!

Men så var det med det. Har hunnit kolla igenom 1,5 avsnitt än så länge i kursen, å har suttit hela kvällen och antecknat och provat mig fram. Det här är jätteroligt verkligen!!! :) Så mig ser ni inte mycket av på ett tag, jag kommer sitta i mitt hörn av sovrummet och klura!

Jaho, säger jag bara!!
Puss å hej

Bloggar

Det är spännande med bloggar. I en blogg kan du få veta allt om en annan människa. Du kan läsa när personen som äger bloggen börjar jobba den aktuella dagen, vad han eller hon ätit till middag, kanske har sonen eller dottern börjat på dagis, fått en första tand eller just sagt sitt första ord. Du kan också läsa vem personen har umgåtts med de senaste dagarna, vad det är för väder där personen befinner sig och även andra saker som gör att det efter ett tag känns som du känner personen trots att du egentligen inte ens vet vem det är.


En blogg fungerar på många olika sätt. En del skriver om ett specifikt ämne, andra skriver om sin egen vardag. Vissa har en anonym blogg för att skriva av sig av sina åsikter eller känslor.  Bloggar fungerar helt enkelt, på gott och ont, till allting.


Det värsta med bloggar är att du aldrig vet när du ska ta åt dig av vad du läser i en annan människas blogg. Du vet aldrig om en viss text är riktad mot dig eller någon annan, om den ens är menad att vara mot någon speciell person. Du kan heller aldrig se ansiktsuttrycket personen har  när han eller hon skriver det, du vet sällan eller aldrig bakgrunden till varför texten befinner sig i bloggen och det kan lätt bli osämja mellan två personer efter ett nytt inlägg.


Det har hänt mig ganska ofta att jag tagit åt mig i onödan av ett blogginlägg. Jag tänker att det säkert är mig det är riktat mot och börjar klura på ett inlägg som känns som nålar tillbaka. Lyckligtvis har jag ändå kommit över den biten där jag känner att allt är mot mig och hoppas istället på att om någon vill mig något, känner dåliga känslor om mig och vill att jag ska ta åt mig, så kommer han eller hon direkt till mig. En blogg blir opersonlig på det viset, när det blir ett substitut för att prata. Tråkigt men tyvärr fungerar det ofta så.


Att dessa tankar hamnade hos mig idag var för att en vän skrivit lite otydlig text i sin blogg, som jag inte riktigt förstod mig på. Det kändes lite som den handlade om Någon, men man kan aldrig riktigt veta vad som menas jämt. Kanske var det bara en känsla, kanske var det en text personen gillar. Kanske var det till mig, kanske var det till någon annan som personen känner.


Hur ska man egentligen kunna veta med bloggar? När ska vi återgå till att prata med varandra istället för att läsa om varandras liv på en sida på internet? När slutade världen hälsa på varandra och fika lite? När slutade vi slå en signal för att höra hur det är?

Jo det var då bloggen kom, då människor inte behövde ringa utan skriva in adressen, blogg.se och sen bara läsa sig fram till det vi vill veta.


Jag är nog bara en i mängden av de som dagligen funderar på att sluta blogga för att se vad som händer med de som brukade slå en signal förut. Men sen tänker jag på att jag själv läser så många bloggar per dag och att det ändå är ganska roligt. Så jag fortsätter ett par dagar till och sen kommer tanken tillbaka på att sluta. Det är svårt, vi har blivit van vid att vara lat. Aldrig hälsa på, aldrig ringa, bara läsa.


Jag antar att jag kommer fortsätta blogga, och läsa bloggar trots att många gör mig upprörd.


Syster igen


Passade på att fota henne lite när hon var tillpiffad för en gångs skull.
Foto: Jag

Min syster!


Ha det så kul ikväll syster! Din son sover snart.
Foto Jag.

Den som väntar på nåt gott.....


Nu är det bara att vänta.
Håller ni tummarna med mig?

It smells gooood!


Det doftar gott hos mig. Doftspridare från PartyLite
Foto: Jag

Jag kan


Foto Jag.
Samma bild som i något inlägg längre ner, lite omgjord i Photoshop bara :)

Drömmer vidare

Jag fortsätter klura på min framtid och kommer söka den där kursen  på distans. Det kommer bli bra!

Har just provåkt och provkört Nathalies nya bil som hon köpte igår. Den var bra, men inte lika bra som min Memphis :) Tog lite kort på den men det var så mörkt att jag lägger ut en bild innifrån, sne å vind men min konst! :)  En bild på utsidan får ni sen.

Ikväll går jag och Jessica på Män som hatar kvinnor. Jag fick en biobiljett på jobbet idag som tack för den gratisreklam jag gjorde när jag tydligen var med på radion igår :) Nästa biljett används till nästa besök, då Jessica vill se nån Kenny-film. Men först blir det en paus på paus! :)



Nathalies nya Roland. Foto Jag.

En lång morgon

Jag vaknade 7.30 och tänkte säga hejdå till Johan, som tydligen redan åkt då. Passade på att lägga in lite ljusbeställningar från senaste visningen så jag har den klar till helgen när nästa kommer och sen kikade jag runt lite på internet och i bloggar. Mycket har upprört mig denna morgon.

I Svenstavik får eleverna som har hemkunskap ha det teoretiskt istället för praktskt, för att skolan ska spara pengar, say what!??!
Polisen vägrade komma till Åre då en berusad man kört åt helvete med bilen.
Som vanligt är det också någon läkare som gjort ett misstag som lett till en annan människas död. Är det inte lite typiskt sjukvården att anta att det inte är så farligt?

Förra veckan läste jag också vad som ska sparas in på här på landstinget. Det är galet, snart har vi varken sjukvård eller skolor kvar - det är för dyrt.

**


Eftersom jag är så töntig och inte kan komma på egna idéer måste jag säga att Jessica fick igång lite tankeverksamhet på mig häromdagen. Hon hade hittat en fotokurs på distans mot jönköping hon tänkte söka till. Idag på morgonen har jag klurat lite, läst lite och kommit på att jag skulle vilja gå en kurs jag också. Har kollat på kameran hela morgonen och funderat på om jag inte har nåt att fota. Jag tycker det är jätteroligt men kan inte så mycket. Kanske är det fotograf jag ska bli när jag blir stor? Det tåls att fundera på, men det låter som en rolig och genonförbar idé.
Jag ska klura vidare på detta och se var, hur och när en kurs skulle kunna bli aktuell. TIlls dess pysslar jag på och lär mig i min egen takt med min underbara sambos fina kamera.

(Trean kanske blev för liten ändå. Ett sovrum, ett Johan-rum, ett Zandra-rum, vardagsrum, kök och badrum hade blivit bättre. Johanrummet blir nog sportrum, Zandrarummet en blandning av gästrum/ljusrum/fotorum. )

Nej nu ska jag göra mig klar för att så småningom åka till jobbet och jobba 8 långa, sega timmar. Men nu när jag börjar komma på vad jag skulle kunna tänka mig att göra med mitt liv framöver kändes det genast som att dagen blev lite ljusare.

Vad tycker ni som läser min blogg? Ska jag söka en kurs och se var det leder?
Mamma? En åsikt?



Vincent Larsson Zetterlund, foto: Jag.

En uppdatering kanske

Jahopp, jag jobbar äter sover. Det är mitt liv.
Fick också ett erbjudande på en trea på 89kvm, dyr men stor. Men vad är väl en bal på slottet......? (läs stor lägenhet)

Jag önskar jag kunde säga att jag ger upp det där med att flytta, men My Ass att  jag tänker! Jag SKA flytta. Eller ja, vi ska. Det verkar bara ta en hel jävla massa längre tid än jag hade ork till.

Men det är dags att försöka se positivt! W-Tanta kanske snart får in nåt om jag börjar tracka henne igen. Eller så ber jag Johan göra det, hon var mycket trevligare mot honom. Nu kanske han kan göra det också när han ligger lite på minus hos mig =P Eller nej, det gör han väl egentligen inte, men ja. Lägenheten var stor helt enkelt. Och den skulle säkert bli bra.

Jag saknar några flickor som får mig att må bra. Dags att bli social och försöka spräcka bubblan jag krånglat in mig i.
Idag har jag egentligen jättemycket att skriva, men jag håller tillbaka för att inte trampa på någons tå. Det kommer säkert snart ut ändå, för det är min blogg, mitt liv, och den som inte vill läsa behöver inte. Men nu ska jag försöka få tag i syster å se om det blev nån babysim idag eller om jag ska fråga karln om jag får låna med mig kameran och åka å fota systersonen lite.



Visst finns det dagar som jag kan vara snäll och låtsas som förut
Och visst finns det dagar som det kan göra ont att se dig ramla häromkring
Det fanns en kärlek men den har brunnit ut
Du fick för stor del av mitt liv, jag kunde inte andas tillslut

Mikado

Igår var vi på Mikado. Vi var 12 personer och sällskapet var egentligen mer värt än priset på maten. Det var hur som helst en trevlig kväll och självklart föjde kameran med :) Bjuder på några bilder:


Min mat, förrätt, Varmrätt och efterrätt


En del åt detta som efterrätt.


Jag älskar dig!


Igår lånade jag även Vincent ett par timmar och åt lunch och tog en promenad med Tina och Isabella. Det var mysigt, bild kommer när syster skickat till mig. Kan inte lägga över från min telefon till datorn...

Idag ska jag jobba. Om en timme kommer syster och hämtar mig med min Memphis som hon lånat. Sen slutar jag kl 20 ikväll å börjar igen 11.20 i morgon. Men sen är jag iaf ledig en dag. Det blir skönt. Jag känner att jag behöver semester.

Har fått erbjudande på en 3a nu, jag håller mina tummar. Till att börja med att vi får kika på den i morgon kväll, å sen att vi tycker om den och slutligen att vi faktiskt får den isåfall. Inflyttning 1 juni. Håll era tummar med mig.

Nu ska jag göra mig klar. Vi hörs.

Min syster!!





Min syster har tagit körkort idag! Hon körde lite audi och lite golf och nu är min pärla hos henne tills i morgon eftermiddag. Stort grattis syster!! :)



Vi har även fått hem kameran som vi köpte idag. (läs Johan köpte) Den är rolig!!

Solen lyser

..eller den gjorde i alla fall det klockan 8 när jag slog upp ögonen i morse. Det är konstigt med landet. Jag sover gott, mår bra och livet leker. Jag tror jag måste flytta till landet, faktiskt.

Jag vill bo på landet, sitta ute när solen skiner och dricka lite varm oboy och diskutera livets lyckliga stunder med mig själv. Idag är det till och med roligt att tvätta, vilket också är anledningen att jag styrt kosan till stan igen, jag måste hämta mer att tvätta. :)

På onsdag ska jag, Tina och barnen umgås. Det låter så mysigt, en mamma-barn-stund liksom. Tråkigt nog har jag ju inget barn, men lyckligtvis har jag en systerson som förmodligen älskar mig som kan bli det barn jag behöver för en annan form av mamma-barn-stund, nämligen moster-systerson-stund. (Anledningen till att jag skrev förmodligen är även att han inte kan prata ännu, men såfort han pratar VET jag att han kommer säga "Moster jag älskar dig, du är den bästa kvinnan i mitt liv!") Så det blir jag, Vincent, Tina och Isabella. Jättemysigt, det ser jag fram emot! :)

Nu ska jag plocka ihop lite mer grejor att ta med, ta en dusch här där varmvattnet aldrig tar slut och sen se om jag och Jessica ska fika hos Simon och Emilie innan jag återvänder till landet, lugnet och livet.

Jaow, så får det bli. Johan målar tak idag och ska även måla väggar. Jag föreslog att jag kunde hjälpa till. Han blev tyst en stund, jag antar att han menar att jag nog inte ska hjälpa till. Jag kan hålla mig till tvätten och senare kan jag mysa ner mig i soffan och kika på melodifestivalen. Eventuellt att jag måste köpa med mig chips och en cola ut igen, livet är ju så härligt just idag, det borde vara värt att fira eftersom alla dagar inte är dom den här dagen...

Just det, i morgon har jag ljusvisning! En härlig kväll med flickorna på jobbet! Jaho! Det ser jag också fram emot!

Det är jobbigt nu

Det känns som jag är påväg neråt igen. Heltiden gör sig påmind...
Mina vänner, jag behöver er nu!

Kikar på efterlyst nu, ska sova sen.

Today.

Ja det blev en lugn dag. Var å handlade med mamma, sen kom karln hem å vi åkte å köpte mat å åt med mamma, Nathalie och Klas. Mycket trevligt.

Sen hem, plockat ihop lite å nu ska jag kolla på kalla fakta innan Karin kommer å fikar. Det blir mys!

Just idag älskar jag min karl mer än på mycket länge. Alla har väl ups and downs antar jag, men jag älskar att han älskar mig, och kan inte annat än att smälta lite å älska honom ännu mer när han har sina underbara dagar :)

Nåja, nu börjar väl snart kalla fakta antar jag. På återseende.

Igår.

Jag och Jessica dansade igår. Det var mycket trevligt! Tack vännen!

Idag mår jag inte helt hundra. Och nej, jag är inte bakis, inte ett dugg faktiskt. Men det är nåt annat som skaver nånstans tror jag. Jag vaknade strax efter 7, låg i sängen till närmare halv 12, kikade på tv och bara slappade. Nu har jag just startat en diskmaskin. Om en timme ska mamma köra mig till djuraffären och vanliga affären, jag måste ha kattsand och snus.

Dagen bjuder inte på mycket. Jag ska försöka vila lite. Har blivit lite mycket igen så jag måste andas ut lite innan jag istället för att andas vanligt börjar hyperventilera.

Undrar om jag ska ta en dusch till att börja med. Det vore skönt.

Gå inte efter utseende - det kan bedra.
Gå inte efter rikedom - den kan ta slut
Gå efter det som gör dig glad, för det behövs
bara ett leende för att göra en dålig dag bättre.

De lyckligaste människorna är inte de som har det som är bäst,
utan de som på bästa sätt använder det som de har

Vinkväll

Jag dricker vin, Jessica kör vodka-redbull. Vi har en trevlig kväll, lyssnar på allt från shlager till gamla minneslåtar.
Ikväll dansar vi på g3, vi shakar av oss alla dumma tankar och har en jätterolig kväll, hoppas jag!
Med André som hjälp går vi före i kön, det blir bra. Min vän är bra. Han jobbar ikväll. Me like!

I morgon är det en ny dag.

Bara för att

jag är less vill jag passa på att berätta för alla där ute att ett jobb framför en dator och telefon hela dagarna är helt okej. Jag får förmodligen 300 nöjda kunder fler per dag än en som jobbar i butik. Jag tycker det är bra, dessutom när man jobbar med så många härliga människor så är det guld!

Idag har jag tränat, duktiga jag! Nu ska jag sova. Jag är less. Det är fredag, klockan är 20.51 och mitt liv går ut på att jag snart somnar även om jag inte borde.


När ska jag leva mitt liv för mig, göra de saker jag tror på?

Aufguss och ledig

Japp. Ledig fredag, lördag och söndag. Jag ska ha en måbrahelg! Började redan igår då jag och Anders gick på aufguss på relaxen. En god-natt-aufguss var det, med doft av lavendel. Det var avslappnande, aningen för varmt men jag somnade gott efter ett par mackor sen. Ikväll väntas BodyPump först, sen funderar jag på en aufguss till, pepparmintis är det ikväll, kanske känns den lite fräsh, upppiggande och rensande? Vem vet? Men det kan ju vara värt att prova.

Min måbrahelg känns lite motarbetad dock, eftersom mitt hem inte alls är lika fint som efter jag och mami städade den i lördags, men jag plockar undan efter mig och får helt enkelt känna mig nöjd med det. Jag får inte sätta så höga krav, som sagt.

Fick en mindre hjärtattack idag då jag fick sms från en älskad vän där det stod att hon var påväg in på akuten. Som tur är fick hon komma hem lika snabbt igen, med orden "vila" hängandes på ryggen. Eftersom hon är lika rastlös som jag så får vi väl se hur det går med det. Tänker på dig! :)

Jag längtar ut, jag längtar bort. Jag längtar tillbaka till mig själv.

Fröken less-på-allt talar

Tre bra saker
  1. Jag har skrivit rent från mötet
  2. Jag har sökt en ny tjänst på jobbet som jag är lite sugen på
  3. Dagen är slut.

Jag är less. Människor säger saker jag inte förstår eller håller med om.
Jag "får" inte sova än, men ska nog göra det ändå. Jag vill, tycker att jag behöver.
Förhoppningsvis går det värsta över snart.

I morgon har jag utvecklingssamtal på jobbet. Spännande, jag ser fram emot det!

Fredag väntar lunch med Malin och Mami (du följer väl mami?)
Det ser jag fram emot.

Tack Jessica för att du står ut med mig. Du är guld!

Ja jag säger då det..

Från en dag till en annan kastas man över från sin trygga värld till nåt man varken vill eller orkar. Vi får väl se hur det går...

Min ork har avtagit mer och mer och mer och mer de senaste dagarna. Upprörda känslor och orkeslöshet har lett till att jag sovit alldeles för mycket. Å bad mig idag att skriva en sömndagbok, hon tror att det kommer ge mig bättre syn över det hela. Jag tänker att det är värt ett försök och har nu gjort en ny mot den hon gjorde. På mitt sätt. Allt ska vara på mitt sätt, annars kan det va. Bra eller dålig egenskap? Jag vet inte, men jag mår bättre av att ha saker gjorda på mitt sätt.
Jag behöver sova mindre, aktivera mig mer och sen lite andra bra saker för livet.

Har funderat mycket de senaste dagarna också på vad som kan tänkas vara värt nåt i den här världen, men inte kommit fram till något vettigt. Jag får försöka ta en dag i taget och se var det leder. Men jag känner igen situationen...

Jag säger väl som Jessica

I apologize if it makes you feel bad
Seeing me so tense, no self-confidence


Syster vill att jag ska träna ikväll. Kanske gör jag det, kanske låter jag bli.
Just nu känns allting bara dumt, fel och värdelöst.

RSS 2.0