Ja!

Den här veckan har jag
- Jobbat
- Gått BAM-utbildning
- Skickat in massa kursanmälningar
- Fått ett spännande samtal från vår ombudsman
- Sovit alldeles för lite
- Haft äkta kvalitetstid med min särbo
- Haft filmmys
- Kollat på desperate housewives
- Ätit god mat på eastern
- Varit på halvdåligt humör
MEN, så slog klockan 18.50 idag och det innebär HELG för min del!
Ska träffa ombudsmannen i morgon förmiddag och planera lite
men det är ju bara roligt så det gör inget.
Nu ska jag slappa! Har just tagit mig en dusch,
ska krypa ner med dom sista DH-avsnitten jag äger nu strax.
Tvätta imorrn bitti och på lördag ska jag, Vims, mamma och pappa till sundsvall.
Sen är det kalas som gäller för hela slanten!
Nästa vecka startas med en konferens i Bräcke.
Jag lovade Jimmy skjuts, men hur gör jag då när min bil inte vill fungera som den ska?
Undrar hur jag tänkte mig.. Det får lösa sig.
Livet rullar på i övrigt. Jag blev "Ovän" med någon jag lovat mig själv att aldrig
bli ovän med då jag fortfarande tycker att allt som hänt är okej.
Men vem äger problemet? Jo det är han och jag kan inte göra så mycket åt det.
Dags att varva ner, ta det lugnt och njuta av tre dagars ledighet.
Är det okej om jag saknar dig lite?

Hur gör jag så du förstår?

Just nu handlar den här bloggen inte alls mycket om den kost jag en gång ätit och av anledningen att jag älskade och levde för den heter min blogg helt enkelt zandraslchf. Men skit i namnet, nu pratar vi viktiga grejer. Facket.
·
Jag dras med ett stort problem när det gäller den fackliga verksamheten, jag vet inte hur jag ska uttrycka mig så alla förstår vad jag menar. Helst av allt skulle jag vilja ha något hårt att slå i huvudet på folk, hårt. Och när dom sen piggnar till igen så inser dom att jag egentligen inte slog dom i den benämningen utan jag slog in lite kunskap helt enkelt. Okej, nu var jag lite ironisk. Men ungefär så känns det.
·
Jag har nog helt enkelt jättesvårt att förstå ett val att inte bli medlem i facket. Jag har svårt att förstå hur man inte kan stödja det facket varit med och byggt upp, det som gör att vi idag har det bra på arbetsmarknaden. Vi har ett kollektivavtal som är guld värt på arbetsmarknaden idag, ett avtal som reglerar hur vi ska agera på arbetsplatsen, som reglerar vilken lägsta lön vi ska ha (kom ihåg att vi alltid får ha det bättre men aldrig sämre än avtalet säger) och det reglerar semester, försäkringar, arbetstider osv osv. Den fackliga organisationen har tillsammans med arbetsgivarorganisationen eller arbetsgivaren skrivit ett avtal som gäller båda parter, ett avtal som både betyder stor trygghet för dig som anställd och för arbetsgivaren, ett avtal som betyder fredsplikt - vi får inte strejka under tiden ett avtal gäller och både vi arbetstagare och arbetsgivaren måste helt enkelt följa detta avtal.
·
Anledningen att vi ens har kunnat teckna ett kollektivavtal är för att vi har medlemmar i facket, medlemmar att förhandla för, medlemmar som varje månad betalar en avgift för att stödja detta! Vad tror ni händer om vi inte har några medlemmar i den fackliga organisationen? Vi har ombudsmän som förhandlar åt oss, vi betalar deras löner! Har dom ingen lön kan dom inte arbeta, har dom inget arbete har vi ingen ombudsman, har vi ingen ombudsman har vi ingen som kan förhandla fram detta åt oss och har vi ingen som förhandlar fram detta åt oss finns det inte.
·
Vad är det ni inte förstår, egentligen?
·
Medlemskapets värde är inte vad var och en får, det handlar om vad vi får tillsammans!
- som det står i boken jag citerade i ett tidigare inlägg.

Vad ska vi välja?


Den fjärde stolen i reklamen

Om man kommer till världen
nittonhundranittiosju
är det inte rättvist att man får lämna världen på alla hjärtans dag
tvåtusentio! :(
·
Dagar som dessa är jag lyckligare än någonsin att vår Vims är en sån kämpe!
Och dagar som dessa är jag mer ledsen än någonsin att sjukdomar som cancer ens får finnas.
·
Sov gott Gustav.
Där du är nu finns inte det vi kämpar med och mår dåligt över här nere.

Det fackliga löftet

"Tänk dig följande: En i familjen arbetar i ett serviceyrke i den offentliga sektorn, i vården, på dagis, i skolan, kör buss. Den andre arbetar i ett vanligt arbete i industrin. Ni tjänar tillsammans 35.000 kronor i månaden - knappt 200 kronor i timmen. Ni betalar lite drygt 30 procent i skatt - 11 000 kronor i månaden. Medlemskapet i facket kostar 600 kronor.
·
Låter detta rimligt så tänk vidare.
·
Tänk er att facket inte fanns. Vilken lön skulle ni då ha - om lönerna skulle bestämmas på den fria marknaden. Den som arbetar i ett serviceyrke i den offentliga sektorn skulle förmodligen tjäna 1 500-3 500 kronor mindre i månaden. Den som arbetar i industrin skulle kanske tjäna en tusenlapp mindre i månaden. Realistiska siffror om man jämför med situationen i länder där organisationsgraden är lägre och kollektivavtalen sämre. Säg 4 000 kronor mindre i månaden. Kontrollera genom att nästa gång ni åker till Sydeuropa - fråga busschauffören eller i snabbköpet vad de tjänar.
·
Tänk ännu längre - tänk att moderaterna regerar och att skatten är betydligt lägre. Mer i plånboken och mer som ska betalas. Tänk att sjukvård, barnens skola, åka på motorväg mm måste betalas av privata försäkringar och direkt från er plånbok. Det skulle bli ungefär 2 000 kronor dyrare per månad för er familj beroende på hur kraftigt moderaterna vågar sänka skatten.
·
Sammanlagt 6 000 kronor mindre per månad att leva för. Det kostar 600 kronor i månaden att hålla vakt och försvara rättvisa löner och en generell välfärd
·
Så satsa på dig själv. Gå med i facket.
Det ger tio gånger pengarna."
Källa: Löftet,
en bok av Ingemar Göransson och Anna Holmgren

Från Pilis till Åre

Ja här händer det inte mycket men i mitt huvud händer det hur mycket som helst just nu. Jag var hemma en dag efter ssu-kursen i Pilis och sen drog jag vidare till Åre där jag nu spenderat veckan tillsammans med andra fackligt aktiva. Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om dessa dagar, jag har fått så många nya sätt att tänka på, jag har lärt mig otroligt mycket nytt och jag har fått umgås med människor som tycker och tänker nästan precis som jag! Självklart har inte alla samma åsikter om allting men summan av det hela är ju att vi alla strävar åt samma håll och vill uppnå samma resultat. Vi har mött på motstånd på vissa håll under veckan men det sporrar mig bara mer att kämpa för att få fram vad jag tänker och tycker. Just nu är jag så full av tankar och känslor att jag (med reservation för att det eventuellt inte händer) väljer att vänta med att summera och skriva ut vad jag tänker och känner.
·
Jag tackar Anna, Carina, Bibban, Ronny, Peter, Kaj, Ullis, Per Olav, Mariann och Sofia för en härlig vecka utöver det vanliga! Vi har skrattat tills vi gråtit, vi har argumenterat, diskuterat och självklart haft det kärleksfullt mysigt! Sen får jag inte glömma Micke och Kjell som också varit med och gjort min vecka till en av dom bästa på länge!
·
Nu är det dags att försöka ställa om sig från den fackliga delen av mig till att återgå till jobbet på måndag. Luften i fjällen gjorde mig (och dom andra också för den delen) förkyld så nu nyser jag och snorar mest. Men en lugn helg senare kommer jag nog må lite bättre. Alla hjärtans dag på söndag, jag har haft kärleksdagar med gänget i fyra dagar så det går väl ingen större nöd på mig som får fira hjärtedagen i min ensamhet.
·
I can see it in your eyes
I can see it in your face
I could feel it when we touched
It used to mean so much
But now it's gone away
Dags för lite mys i soffan med Desperate.

Another day in pilis.

Efter en sväng på gymmet sitter jag nu och äter choklad och dricker cola som underbaraste Robin levererade hit idag. Tack vännen! För det första känns det som jag får det eftersom jag faktiskt tränat idag och igår, och igår riktigt intensivt kan jag tycka. Och för det andra är jag tjej och vissa dagar får tjejer äta choklad mer än andra. Idag är en sån dag.
·
På gymmet gick det bra idag. Var där själv först då dom andra lekte nån lek med nån boll. Sen kom Emil och André och höll mig sällskap. Emil tränade, jag och André spelade fotboll med en pilatesboll. Vi var mycket seriösa där en stund. Sen började André träna också, Emil gick och Hans kom. André lyfte massa massa jättemånga kilon i bänkpress och rätt vad det var kom jag på mig själv med att själv ligga där och prova. Första gången lyfte jag 3 gånger, andra gången lyfte jag 5 gånger. Självklart bara stången och självklart kunde jag inte lyfta fler första för att jag började skratta, Andy darling känns det som du sett det nångång också? :) Jag kommer ha ONT i morgon.
Pojkarna försvann till bastun och jag tog en dusch å tar det nu lugnt.
·
Har renskrivit lite av dagens kurs, det har varit en bra dag även fast det känns som jag redan kunde en hel del. Men det skadar ju aldrig att lära sig mer.. Nu ikväll har det varit rätt lugnt, några spelar kort, några försöker komma på nåt att leka och några har nog gått och lagt sig eller nåt för några har inte synts till på ett tag.
·
Jag tror jag snart ska bädda ner mig här borta i soffan. Ska ju orka med dagen i morgon också, först kurs, sen åka till stan, sen träna, sen umgås med vän, sen packa eftersom på måndag ska jag jobba hela dan, sen träna och sen sova för att åka till järpen på tisdag morgon och sen åka till åre på tisdag eftermiddag och stanna till fredag. Fullt upp, jag gillar't!

She moves her body

Ja det är inte varje dag jag kliver ut från gymmet strax efter 12 på natten, men det var precis vad som hände mig ikväll. Jag är i pilis på ssu-kurs över helgen och när vi lekt diverse lekar som inte tilltalade mig så fick vi göra lite vad vi ville. Dom flesta gick till sporthallen och lekte fotboll. Jag och André intog gymmet direkt. En liten stund senare kom Nils och höll oss sällskap också och en stund var Emil där med oss också. Sen försvann pojkarna för dom skulle basta och jag som tränat mina armar en bra stund valde att köra lite kondition innan jag valde att vara klar med träningen för dagen.
Nu har alla lekt kurragömma och jag måste nog inte säga att jag inte var med. Jag har duschat å surrat lite med Nils å pratat med min fina säris som sitter hemma ikväll och väntar på att pojkarna vill åka hem från krogen. Hoppas hon har tid och lust att komma hit en sväng  i morgon. Låter som det blir en omgång kurragömma till nu. Jaho? :P
·
Har haft rätt mycket tid att tänka idag och jag stör mig på att jag en längre tid nu inte varit sådär självständig som jag alltid varit förut. Jag tycker om att vara självständig och har alltid varit det men nu på slutet känns det som jag inte mått bra alls. Tråkigt nog verkar det som jag har svårt att bara skaka av mig den känslan och det är inte heller speciellt likt mig. Jag tror att det är dags att släppa taget om vissa känslor och tankar. Återgå till hur det var innan allt det här hände. Jag vet att jag kommer må sjukt mycket bättre då och det kommer vara värt det sen även om det inte känns så rent spontant.
·
I morgon börjar kursen på allvar, Sara kommer tillbaka från sina föräldrar där hon bor ikväll och det kommer nog bli kanon! Jag som inte är nåt jättestort fan av det där med sovsäckar och liggunderlag har bosatt mig i en soffa där jag tänker stanna inatt. Sovsäcken kan jag leva med men ett jävla stenhårt golv och ett liggunderlag? Det är jag lycklig om jag slipper och det gör jag ju nu. André hade tydligen bestämt sig för att ta ena soffan så jag passade på att ta andra jag. Gött.
Natti mina vänner.

Since you been gone I ain't been the same

Det är NÄSTAN så det känns som jag vaknade som en ny människa idag, fortfarande lite trög i huvudet men inte alls lika mycket som igår och i förrgår. Jag gillar't. Träffade the boy next door igår när jag skulle stoppa i motorvärmaren på bilen, det var ett tag sen jag såg han sist så det var roligt. Sen inatt när jag inte kunde sova eftersom jag hade sovit halva dan så hade jag lite underhållning från en annan vän, skulle man kunna säga. Spännande.
Nu ska jag ta ett bad och sen bädda ner mig i soffan igen.
Det är så logiskt, alla fattar utom jag?

Nej nu tog det stopp

Plockade ihop i vardagsrummet, plockade ihop lite i köket, städade sovrummet och bäddade rent i sängen. Plockade ihop disken och dammsög köket och sovrummet men nu tog orken slut, jag kallsvettas och känner mig yr i huvudet, inte bra.. Kanske inte jättesmart att komma på massa saker man skulle gjort på morgonen om man ska jobba hela dan sen och inte känner sig speciellt kry redan innan. :S Men sen är jag inte den vassaste kniven i lådan heller, som Monika skulle sagt.. ;)  (fast hon brukar säga det om sig själv) Nu ska jag ta en dusch, kom ju på att jag måste nyttja kollektivtrafiken när det är såhär kallt och då blir det genast mycket mer komplicerat att ta sig till jobbet. Sen ska jag springa ut till tvättstugan en sista gång och sen måste jag väl iväg skulle jag tro, fast jag inte börjar förrän 11.10 idag. Ska jobba till 19.50 och sen hem och SOVA!

Ny morgon

Nu är det en ny morgon, idag känns inte alls lika bra som igår. Jag känner mig hängig, febrig och har huvudvärk. Just nu tvättar jag, senare blir det jobbet och det är nästan så jag tror att filmkvällen blir inställd till fördel för sängen.
Håller på att städa också. Har aldrig varit så lycklig att ingen någonsin hälsar på hos mig spontant som nu dom senaste dagarna då jag inte orkat ta hand om både hemmet och mig. Jag som knappt haft skorna i oordning sen jag flyttade hit, disken har alltid varit diskad och sängen alltid bäddad. Nu drar jag inte ens upp rullgardinen i sovrummet på dagarna. Det man inte ser finns inte. Och utifrån har mitt hem sett precis lika bra ut som förut. Men som med allt annat är det ingen som ser på utsidan vad som gömmer sig på insidan, right?
Tre arbetsdagar kvar av denna arbetsvecka, jag kunde inte längta mer. Längtar mest till torsdag just nu, skolinformationen! Sen kommer helgen och kursen som jag tror kommer bli rolig och sen ser jag jättemycket fram emot att åka till Åre nästa vecka, det går bra nu!
Tvättstugan kallar, sen disken.

Den enes bröd är den andres död?

Det är jättetråkigt att min särbo har en dålig dag och det var jättetråkigt att jag sponsrade den genom att skälla på henne, men faktiskt har jag haft en bra dag!
Idag har mina tankar nämligen varit hos mina favoritbarn Vincent och Isabella som båda två idag började sin inskolning på dagis, jag blev kontaktperson på dagis åt Vims, jag har varit jätteglad på jobbet för att världens finaste Anna har börjat jobba igen efter sin mammaledighet, jag fick erbjudande om min första skolinformation som nu är planerad på torsdag tillsammans med en annan av världens finaste Annor (om man nu kan säga så, en annan Anna iaf), jag fick veta att Sara kommer vara på samma kurs som mig i helgen, och Nils också för den delen, jag har nästan bestämt mig för att träna på gym (alltså lyfta saker i onödan och springa utan att komma framåt, hurra?)... Ja nu kom jag av mig men jag känner mig ganska nöjd idag.
Nu ska jag bädda ner mig i soffan, kolla på nåt/några avsnitt av desperate och sen bädda ner mig i sängen och invänta morgondagen som börjar med tvätt och sen övergår till jobb för att avslutas i en soffa med en film. Jag tror jag gillar't!

Schema över livet

Jobbhelg klar, fyra arbetsdagar till, en ledig dag men i slutet på den dagen åker jag till pilis, kurs i pilis två dagar, hem på eftermiddagen, jobba en dag, åka till järpen dagen därpå, sen blir det åre tre dagar och SEN är jag ledig. Och det är just den lediga dagen jag längtar till just nu, det förstår ni va? Men å andra sidan är det bra att alltid ha mycket att göra. Jag gillart!
Ännu ett negativt svar har kommit från norge, men jag fortsätter skicka in mina ansökningar. Men fortfarande vet jag som sagt inte om jag faktiskt vill dit. Det känns inte så. Men det skulle vara SÅ SKÖNT att göra något annat en stund. Jag börjar bli lite less på att svara i telefon 450 gånger per dag.
Jag kan inte sova inatt, vilket kommer leda till en sjukt jobbig dag i morgon.
Ring inte mig, jag ringer dig.

RSS 2.0