Grillad kycklingfilé med gräddig vitlökssås, 4-6 portioner
600gr kycklingfilé
klyftorna från en hel vitlök
3 dl grädde
1dl creme fraiche
2-3 msk philadelphiaost
smör till stekning
salt, vitpeppar och rosmarin
Lagas på spis och i ugn 200 grader.
Stek filéerna och de hela vitlöksklyftorna runt om i rikligt med smör. Salta och peppra. Låt dem eftersteka i ugnen en kort stund. Vispa ur pannan med hälften av vitlöksklyftorna och rosmarin. Mixa såsen med en stavmixer eller i matberedare. Sila och häll tillbaka i grytan. Koka upp och red med philadelphiaost. Servera med de knaperstekta vitlökarna och gärna någon kokt grönsak.
Jag serverade detta tillsammans med kokt blomkål med ost på och lite sallad
klyftorna från en hel vitlök
3 dl grädde
1dl creme fraiche
2-3 msk philadelphiaost
smör till stekning
salt, vitpeppar och rosmarin
Lagas på spis och i ugn 200 grader.
Stek filéerna och de hela vitlöksklyftorna runt om i rikligt med smör. Salta och peppra. Låt dem eftersteka i ugnen en kort stund. Vispa ur pannan med hälften av vitlöksklyftorna och rosmarin. Mixa såsen med en stavmixer eller i matberedare. Sila och häll tillbaka i grytan. Koka upp och red med philadelphiaost. Servera med de knaperstekta vitlökarna och gärna någon kokt grönsak.
Jag serverade detta tillsammans med kokt blomkål med ost på och lite sallad
Kommentarer
Postat av: Kristoffer
Det här såg riktigt gott ut, ska testas! Kan du inte lägga in receptet på matklubben? Då kan jag spara receptet.
Trackback