Äggplättar med tonfiskröra, 4 portioner
Äggplättar
4 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk smält smör
1 krm salt
Tonfiskröran
1 burk tonfiskbitar i olja
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
4cm finstrimlad purjolök
salt och peppar
Vispa samman plättsmeten riktigt ordentligt. Hetta upp en plättlagg. Smöra laggen en aning och stek plättar av äggstanning helt hastigt på båda sidor. Låt svalna i kyl tills det är dags att breda på röran.
Blanda majonnäs och creme fraiche med purjolöken. Väng ner tonfisken utan att smula och röra sönder den. Krydda.
Varva plättar med tonfiskröran och bygg torn i tilltalande höjd. Kan serveras som den är eller med en krispig sallad.
Kommentarer
Postat av: Mamma Melissa
Låter som något jag får prova på min man.
Trackback