Fem mann i et danseband

Haha Niklas hade gjort en video på facebook med den här låten i bakgrunden. Att jag kollade på den resulterade såklart i att jag gått runt å sjungit refrängen när jag plockat å städat här hemma idag. Bra tänkt.. Haha.



Idag är det jobb som står på schemat. Tänkte besöka systembolaget också men jag har nog valt att göra det i morgon istället. Kommer ändå inte kunna dricka något idag om jag ska palla morgondagen.. Jag är nog lite för gammal för tvådagars, haha..

Har tvättat idag iaf, så nu ska jag hänga upp det jag inte orkade vänta på att det skulle torka i tvättstugan och sen lägga mig i soffan å halvsova nån timme innan det är dags för mig att jobba, lagom när resten av världen slutar och tar helg. Men jag får också helg ikväll, tids nog.

5 december ser jag fram emot en trevlig kväll med hemvägenfamiljen och robin :)

And that's what she said...

Man kanske skulle ta för vana att gå runt lillsjön varje dag. Det är en härlig sväng, lagom långt (även fast inte mina pojkar tycker det) och man hinner tänka alldeles lagom mycket.
Jag gnäller mycket stundvis men jag måste ändå säga att jag inte varit mig lik på ett tag. Jag gör inte alla dom där saker jag borde göra, jag tänker inte så mycket som jag borde och jag tar beslut utan att fundera på vad nästa steg kommer bli. Och visst fan funkar det ett tag, men tids nog kommer den där bubblan spricka, det kommer inte fungera och vad gör jag då?
Idag behövde jag egentid. Många tycker illa om det ordet men som ensam kan man faktiskt ha egentid utan att det stör. Jessica och jag tog en tur runt lillsjön och trots att det pratas hela vägen runt hinner man tänka så mycket egna tankar att det blir bra i slutändan. Det är tråkigt att gå själv, det är inga gatulysen runt och trots att jag behöver vara själv behöver jag också sällskapet, det var en skön promenad.
Jag har jättemycket saker jag skulle vilja skriva, många tankar att lufta och många känslor att dela med mig av, men idag kommer jag inte göra det. Istället ska jag faktiskt krypa ner och läsa lite i en bok jag beställde under Jessicas korta men tappra period som försäljare. Sen blir det mörkt tidigt hemma hos fröken Larsson, det har varit en lång dag som varit bra på många sätt men som likförbannat lämnat många frågetecken efter sig.
I morgon bitti går jag runt lillsjön, köper frukost påvägen hem och tar tag i saker jag skulle gjort för länge sen innan jag börjar jobba och jobbar till sena kvällen.

Let's take a walk!

Kvällspromenad med Johan, Robin, Max och Rambo.
Jag sa att det var jättekort att gå runt lillsjön, att det skulle ta typ tjugo minuter. Det gjorde det också, typ.
Orkar inte redigera bort Max röda ögon, han har helt enkelt röda ögon. Däremot var Robin med på bilden också och båda vovvarna hade koppel på sig, men jag lekte lite slarvigt med ps och vips så var både Robin och kopplen borta. Men slarvigt, ja.
Nu är det dags att sova. Jag är rastlös. Ser fram emot morgondagen på jobbet. :)

Ibland kan det kännas ensamt

TINA KJELLBERG
jag saknar dig
KATTIS TROLLE
jag saknar dig


Will the past be a shadow that will follow us round? 
Will these memories fade when I leave this town 
I keep thinking that it's not goodbye 
Keep on thinking it's a time to fly

As we go on, we remember 
All the times we had together 
And as our lives change, from whatever 
We will still be, friends forever


FACKet é ME! ..vems tröja var det nu igen?

Ja nu jäklar börjar det bli lite facklig verksamhet, ingen är lyckligare än mig. Det här kommer bli kanon, det känner jag på mig! Diskussioner, argument och livlig fantasi skulle jag vilja kalla det. I like it.
Har haft en stressig dag på många sätt, kom hem igår efter en tvådagars utbildning i skolinformation, nu ska jag ut på gymnasieskolor och prata fackliga grejor, tjihooooo!
Medlemsmöte och bowling med middag idag. Gött men mår fan inget bra nu alltså. Undrar om det är maten eller om det är nåt annat knasigt. Nåja, det visar sig.
Nu ska jag faktiskt sova. Tänk att en 120cm bred säng kan kännas så fruktansvärt stor ibland..

Jag och min prins pratar lite


gör om, gör rätt

Haha sitter och kollar på en sida som en kurskamrat tipsat om, det handlar om photoshop och det passar ju bra när vi igår på lektionen pratade om vad som är okej att göra med en bild. Reportagefotografen som var hos oss tyckte inte att man skulle lägga till och ta bort saker, ett foto ska vara en kopia av det du ser.

Undrar om dom som gjort detta tänker samma sak? =)


källa

Jag håller på att tvätta. Senare kommer nog Micke och Micke förbi påväg till Ljungdalen. Sen ska jag plugga! Går ju bort två dagar då jag är i bispgården måndag och tisdag så det är väl bäst jag lägger på ett kol och blir klar med det som ska göras..


lät du henne komma närmre, var hon vackrare än mig?

vissa stunder kan det kännas ensamt
om du undrar vad jag tänker på
så jag håller hårt och kryper tätt intill dig
som om hon skulle försvinna då

vi talar sällan högt om våran framtid
vi talar aldrig högt om det vi har
dina drömmar blir allt svårare att se nu
och mina finns snart inte längre kvar

jag går brevid men halkar efter
jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken
men det är inte mig du ser


det finns dagar
som jag tänker mer på henne
än på dig.


i'm moving on..

God morgon!
Gårdagens inlägg har tydligen förvirrat en del, så jag vill förtydliga att det inte alls har att göra med att jag inte gått vidare. Jag känner inte alls samma känslor för honom nu som jag gjorde förut och jag vet att vi inte fungerar ihop. Jag har det bra, mår bra och är glad över att vi inte är ovänner iaf =)

Nu är det dags för skola snart. Reportagebilder står på schemat. Jag har valt LCHF som reportage. Det blir nog bra. Ska bli spännande att se dom andras resultat =)

Ska göra mig klar å åka iväg så jag hinner ändra storleken på bilderna också innan dagens gäst som ska bedöma bilderna dyker upp..


har du en famn för mig?

Den här dagen har nog varit den längsta på länge. Trodde aldrig att klockan skulle bli jobb-tid och när den väl blev det trodde jag aldrig att jag skulle få gå hem. Men så tillslut slog klockan 21 och jag tog mitt pick och pack och drog. Körde hem Minna och har nu landat i soffan med dagens funderingar.
När jag har tråkigt på jobbet läser jag bloggar, som dom flesta andra =) Idag hamnade jag på en blogg jag inte läst på länge, en blogg om en tjej, hennes karl och deras två söta barn. Men dom typ 20 första inläggen handlade bara om barnen så jag var tvungen att gräva vidare lite och hittade tillslut varför. Dom har gjort slut. Dom har varit det där paret som alltid har varit tillsammans och som alltid skulle vara det, men nej, nu har dom gjort slut. Det var konstigt att läsa men dom verkar iaf ha bra kontakt. Och dom allra flesta vet nog var mina tankar försvann när jag läste om det..

Det har gått 5 månader och 5 dagar idag sen jag hade en värdelös dag. 5 månader och 5 dagar sen jag trodde att jag aldrig någonsin skulle kunna känna lycka eller glädje igen. Tårarna ville inte sluta rinna och jag funderade på allt jag kunde gjort annorlunda och alla sätt vi skulle kunna få det att fungera på. Det var länge jag mådde dåligt och jag bröt ihop tre gånger under en ändå ganska kort fika med hans mamma ungefär en månad senare. Allting var så fruktansvärt jobbigt, vi hade så mycket planer, en del redan bokade och klara, andra under bearbetning och funderingar. Vad skulle hända med alla planer när det blev stopp, slut, finito? Jag blev tvungen att tänka på alla saker jag slapp för att försöka må bättre. Jag slapp sporten, jag slapp tvätta någon annans kläder, jag slapp diska någon annans disk, jag slapp städa upp efter någon annan osv. Men å andra sidan gjorde jag ju allt det där för hans skull. Jag visste inte hur jag skulle få livet att gå ihop igen, allting var bäcksvart.

Men jag har arbetat mig tillbaka till det glada livet, jag lever och njuter av livet som det är just nu. Jag saknar honom ibland, såklart. Vi bodde ändå tillsammans i två och ett halvt år. Jag saknar hans släkt, hans vänner, allt. Men jag klarar mig. Jag mår bra och jag har så underbara människor omkring mig att jag inte kan må dåligt över det som hänt. Jag har framförallt min hemvägenfamilj som växer lite eftersom - helt underbara människor som får mig att må bra! Jag har André som alltid gör livet lite ljusare för mig, jag har min familj som är underbara och jag har en hel del andra människor som får mig att le.

Livet är en berg-och-dal-bana för mig. Vissa dagar vaknar jag skrattandes, andra dagar vill jag inte vakna alls. 2009 kommer nog att bli det år jag mått både bäst och sämst hittills.

Jag ville bara lufta lite känslor. Nu är det dags för sängen, i morgon kommer en reportagefotograf till skolan och ska bedöma våra bilder. Jag vill vara pigg.

kanske såg jag min tanke flyga lite ovanligt högt

 

Det är bara ord som redan finns



Det är dags att börja bry sig

Nu kör jag igen. LCHF är det som gäller.
Jag behöver det.

Det är en bra dag!


en kul en natt natt natt, en båt vi styrde..

Hemma igen efter en helg på vift. Lite sömn natten mellan torsdag och fredag, nästan 3 timmars sömn natten mellan fredag och lördag, ingen sömn natten mellan lördag och söndag. Igårkväll skulle vi hemvägare ha filmkväll, men jag och Jessica somnade någongång mellan 17 och 19 och vaknade i morse klockan 7.

Jag tänker inte skriva värsta långa inlägget om helgen, ni får läsa själva här.
Jag skriver lite kort bara.

I fredags var det en sjukt härlig kväll, jag och min sambo (vi älskar varann) hade fest. Vi fick besök av säris, Henke, Bobbas, Niklas, Anders, Anders, Elisabeth, Mike, Robin, Mattias, Kim.. Kanske var det nån fler också. Egentligen var festen min och säris och jag har ingen sambo eller älskling, men ibland går det som det går.
I lördags försov vi oss. Mamma väckte mig ungefär 45 minuter innan bussen skulle gå och jag väckte säris kort därefter. Micke mötte upp oss i sundsvall med frukost, kärlek! Vi kom ner till stockholm, drack öl på två båtar och festade hela natten.
Igår åkte vi tåg. Jag kunde inte ha skor på mig för jag fick blåsor under fötterna. Vi drygade oss och skrattade hela vägen hem i bistrovagnen. Sen skulle vi ha filmkväll men somnade istället.
Idag vaknade vi, åt pizza runt 8 i morse, planerade nyår, Henke kom och vi planerade julbord. Sen åkte jag och hämtade Fanny och ska snart jobba.

Helgen har varit helt sjukt rolig, jag älskar mig och Jessica!


Bra
"Vi sitter på fel båt och dricker öl."
"Vi har jobbat med Elin."
"Dom tittar på fotboll, men det kommer ner en som heter Roger."
"En puss? Det kostar 200"
"Du är en sån Patriciakille va?"
"Vi sitter på Erik och sjunger duett"
"Sen blir det pappadagar med lillan" / "Kan bli så ja"
"Ja jag är ashet"


Dessutom är det lite dålig stil när vi kan deras låtar men inte dom. HAHA.

Bästa helgen på länge, men nu är helgen slut och vi går tillbaka in i vardagen med jobb och seriösa grejor. En jobbhelg väntar, sen är vi båda lediga igen, vem vet vad som händer då....


Still like that old time rock'n'roll !

Vaknade klockan 05.52 i morse, hade ställt klockan på 07.30 så jag tänkte att jag skulle somna om, men 6.10 när jag låg där klarvaken i sängen klev jag upp. Idag väntar skola och sen ska jag och säris fixa lite grejor inför helgen, typ åka förbi på glasbanken (som fronda sa) och handla lite, hämta tågbiljetterna vi ska ha när vi åker hem, flytta karaokegrejorna till 37an osv.



För i morgon när jag slutar jobba ska jag till pappa med bilen eftersom han ska byta till vinterdäck på den i helgen, sen blir det hem för kalaset börjar klockan 18!! Undrar just hur det här kalaset kommer bli då Löken  inte är hemma längre och krokomsborna åker bort. Det var ju dom som utgjorde det största antalet festdeltagare sist. Hoppas Daniel kommer iaf, en van hemvägsfestare. Å Henke och Johan, våra grannar. Sen är det några fler som anmält att dom kommer så vi hoppas =)
Sen när festen dör ut och jag och säris sitter kvar på vår... efterfest hette det va? :P Så är det förmodligen inte så länge kvar tills mamma kommer och hämtar oss och skjutsar oss till bussen som tar oss till vår huvudstad. Framme där ska vi, för en ynka femma, få gott om tid att göra oss klara inför kvällens bravader (ja det kostar väl en femma att låsa in sig på en toalett på stationen skulle jag tro). Efter det ska vi ta oss till slussen och där kliva på en rockbåt som ska vara vår underhållning under kvällens gång.
Sen blir det svart. Kanske är det alkoholen, men mest troligt beror det svarta på att vi ännu inte riktigt kommit på vad vi ska pyssla med. Jessica har lite vänner där nere i huvudstaden som hon har lite kontakt med ang vad som ska hända på natten när vi kommer tillbaka från båten. Det löser sig.
Morgonen efter, runt 8 tror jag, går tåget hem och tro mig - jag lär inte vara i form för mycket.




VAD SKA VI GÖRA IDAG?
VI BARA GÖR DET!


Ibland är jag trött

eller ja det händer rätt ofta just nu. Men idag har jag varit extremt trött.

Det ringde på växeln och jag svarade, där fanns en engelsk man som började prata. Först fattade jag helt enkelt ingenting för jag förstod inte vilket språk han pratade på när han inte pratade svenska. Men så lyckades jag uppfatta två namn, varpå jag kopplar på det ena - inget svar. Jag går in igen och säger att jag ska koppla på den andra - får inget svar där och går tillbaka och säger det. Han börjar prata igen och frågar om ingen var där, inte ens den första. Jag säger nej och han blir tyst, då känner jag att jag måste säga nåt så jag säger "And not XX heller". Karln hajar till och säger "No no, not XX heller, XX Johansson". Ja det lät säkert som ett efternamn. Men det var det inte.
Det var roligare att uppleva det än att berätta det men ja, så var det.

Nu har jag flyttat klart förrådet med hjälp av min fina säris!

Dags för tv och lite fackliga roligheter.

I helvete att nån är där för din skull

Ja nu har jag flyttat. Eller jag är inte klar men på god väg. Hittills trivs jag, jag hoppas det fortsätter så. Mamma, säris och Fredrik var först på plats igår och vi bar saker hit och dit. Mot slutet kom även Eijve och Henke och hjälpte till. Så fina vänner jag har som hjälper till! :) Jag fick även köra Fredriks superkombi igår när vi lämnat släpvagnen! En saab med turbo. Den var rolig. Pappa frågade Fredrik om han hade helförsäkring, säris var lite nervous men Fredrik sa bara åt mig att gasa hela tiden. Han var nog rätt lugn.
Slocknade rätt tidigt igår, kändes som klockan var 4 när jag gick å la mig, fast klockan inte var mer än typ 22.30.. Galet lång och tung dag som satte sina spår när jag har sjuuuukt ont i nacken idag efter allt bärande som jag inte brukar göra när jag flyttar.
Med lite tur kommer Fredrik förbi idag och hjälper mig med lamporna, ska även bort på 55an och hämta lite mer grejor och ikväll får jag nog besök hoppas jag. I morgon ska jag och mamma städa och ev blir det även en hemvägen-middag med blandat folk från 37, 47 och 55. Eller ja, en från varje iaf =)
Nu ska jag fortsätta.

undrar vad det finns för säsongsjobb i thailand?

Jag skulle åka upp till mamma nu tänkte jag, äta lite frukost och betala in hyran för lägenheten.
Men gissa om jag ändrade mig då jag tittade ut genom fönstret???

Det här är fan inte okej!


om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd

Igår var jag i sundsvall, det var en ganska dryg men intressant dag med en grupp med 5 galet blandade människor. Det blev diskussioner blandade med skratt och dålig humor men i slutet av dagen hade vi ändå fått bra svar på bra frågor, rett ut frågetecken kring gruppens existens och bokat in en ny träff.

När vi slutade där åkte jag ut till birsta och mötte upp Micke (efter en fin vägbeskrivning från där jag var til birsta av honom). Köpte gardiner på jysk som inte fanns här i stan och sen tog vi lite affärer inne i birstahuset. Åt middag å surrade på lite och sen, alldeles försent, var jag åter påväg hemåt igen. Jag åkte via bispgården och jag brukar ALDRIG vara för trött för att köra bil men igårkväll var det fan segt. Men med bra musik på hög volym och en trevlig människa att konversera med så gick det bra.
Men notera att jag var i sundsvall UTAN att gå in på IKEA.

Jag har inte mått så bra de senaste dagarna, har varit stressad över det här med flytten, varit stressad över skolan och varit stressad av livet i allmänhet, men jag tror ändå jag är påväg åt rätt håll nu. Allt är inte packat men det känns lite som att jag lika gärna kan packa ur nån kartong och gå tillbaka hit och packa ner lite till å bära bort, det är inte längre än så. Det mesta är ändå packat och det kanske ger en tydligare bild av vad som verkligen är kvar om allt som är packat och klart är borta. Så får det bli.

Hur som helst, jag köpte faktiskt Lars Winnerbäcks nya skiva igår. Jag ville ju ändå ge den en chans liksom, och efter att ha lyssnat på 'Jag får liksom ingen ordning' några gånger så tycker jag nog om den bättre än jag gjorde första gången jag hörde den. Fortfarande är den inte lika bra som de gamla sångerna men jag tror jag tycker om den nu iaf. Det finns en känsla av Lasse i den, när man tänker efter. Inte lika tydlig som känslan brukar vara, men nog finns den där alltid.

Nu är det 2,5 timme tills det är besiktning på lägenheten, sen får jag kvittera ut nycklar. Efter lunch ska jag på skolan och sen är det flytta som gäller! Jag har fortfarande inte förstått att jag ska flytta iofs, det känns bara vidrigt stökigt här hemma och jag får lite ångest. Men det kanske blir bättre när jag börjat flytta saker. Jag får mitt garage idag också. Stackars den som får min parkeringsplats, den kommer jag nog ta ibland när jag glömmer bort, haha.

Nej om man skulle ha gjort nåt vettigt en stund, börjat förbereda för att det ska hämtas grejor.


RSS 2.0